BILI SMO NA RUČKU S VUČIĆEM: O ovoj kafani priča cela Srbija, s razlogom (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

privlači mušterije

BILI SMO NA RUČKU S VUČIĆEM: O ovoj kafani priča cela Srbija, s razlogom (FOTO)

Ekipa Espresa se "družila" s predsednikom

Objavljeno: 16:40h
Milica Božinović

Svi koji žele da ručaju s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ili da samo budu u njegovom društvu, sad to mogu učiniti. Dobro, ne baš sa živim predsednikm, ali s njegovom figurom - da.

Zvezdan Pejović, vlasnik restorana "Čukarički san", došao je na ideju da skulpturu predsednika u prirodnoj veličini postavi u svoj restoran.

Ekipa našeg portala posetila je "predsednika", kako bismo se uverili koliko je zapravo gipsana figura verna i ko sve posećuje Aleksandra Vučića stacioniranog u beogradskom naselju Banovo brdo.

Zvezdan je figuru postavio za centralni sto restorana, a kako kaže, nije ni slutio da će ovaj marketinški potez koji je osmislio podići toliku prašinu i u toj meri zainteresovati građane.

'Predsednik
"Predsednik" je u ovom restoranu redovan gost foto: Filip Plavčić

Na ideju je kaže došao kako bi privukao mušterije.

- Tražio sam način da ljude dovedem u restoran. Najpre sam želeo da za svaki sto u bašti postavim figure na primer, momka i devojke, da bi ljudi kad pogledaju s ulice mislili da "ima gostiju" pa da i oni dođu. Međutim, od te ideje sam ubrzo odustao, jer nije ni malo jeftina - objašnjava Pejović za Espreso.

Tito, Putin i na kraju Vučić

- Razmišljao sam ko bi zaintrigirao ljude. Smatram da je predsednik jedna od najintrigantnijih ličnosti kod nas, pa sam se odlučio za njega. Prvo sam razmišljao o Titu ili Putinu. Ali, na kraju je to ipak bio Vučić.

I ova kreativna ideja je zaista urodila plodom. Prema Zvzedanovim rečima, reakcije su različite, ali uglavnom preovladavju pozitivne. Kako nam je otkrio, ima onih koji trče da poljube predsednika, ali i onih koji ne žele da ga vide, pa čak ni gipsanog.

Zvezdan Pejović, vlasnik restorana
Zvezdan Pejović, vlasnik restorana foto: Filip Plavčić

- Najsimpatičnija mi je bila devojčica od pet godina. Pitala me je "čiko, da li mogu da se slikam", a onda je prišla i rekla "samo da mu nešto šapnem". Dva dana sam se smejao zbog te malene - priča Zvezdan.

Ipak, nisu svi oduševljeni kada vide predsednnika. Pejović nam je ispričao da je jedna gospođa čak ljutito napustila restoran kada je ugledala skulpturu Aleksandar Vučića.

- Tražila nam je da sklonimo figuru i rekla da je morbidna. Naravno da je predsednik ostao na svom mestu, pa zato je i tu. Kad smo joj rekli da sedne za drugi sto, rekla je da neće ni da ruča, okrenula se i otišla. Ipak, voleli ga ili ne, svi žele da se fotografišu s njim - objašnjava naš sagovornik.

Pored uredno postavljenog tanjira na stolu za kojim sedi predsednik, Zvezdan je postavio i upozorenje da ismevanje nije dozvoljeno.

Gipsana figura predsednika Alekandra Vučića u restoranu 'Čukarički san
Gipsana figura predsednika Alekandra Vučića u restoranu "Čukarički san" foto: Filip Plavčić

Lutka od dva metra u sedećem položaju je uvezena iz Španije. Telo je od plastike, dok je glavu od gipsa. Bilo kako bilo, figura je "pljunuti" predsednik.

Zvezdan navodi da je figura predsednika privukla lokalne funkcionere SNS, a neke je čak i uplašila.

- Došla su na ručak dvojica starih članova SNS. Kad su ga videli, stali su kao ukopani. Nisu odmah videli da je u pitanju figura. Odsekli su se dok nisu shvatili da nije stvarno predsednik. Čak su mi rekli: "Idi čoveče, mislili smo da je šef" - priča Zvezdan kroz osmeh.

Zvzedan Pejović je na ideju došao pre dve godine
Zvzedan Pejović je na ideju došao pre dve godine foto: Filip Plavčić

Skulpturu Aleksandra Vučića radila je umetnica Marija Jovanović, punih šest meseci. Pejović je zadovoljan kako se njegova ideja razvija, a kaže i da se fotografije masovno dele društvenim mrežama, te se o njegovom restoranu priča u Beogradu "na sva usta".

Pejović nam je otkrio i da su u planu predsednički doručak i predsednički ručak, a da li će za doručak biti služeno omiljeno jelo Aleksandra Vučića - punjene lignje, ostaje da se vidi. Svakako ćemo "skoknuti" do "Čukaričkog sna" da "prezalogaijmo" sa predsednikom.

foto: Filip Plavčić

Do tad, posetite i vi restoran koji je u ovom trenutku definitivno najinteresantniji u Beogardu. Možete da se izjadate Vučiću, da ga poljubite, ili jednostavno da "porpičate" s njim...

BONUS VIDEO:

Ekipa Espresa probala skakavce i larve


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.