Bili smo na Arkanovom grobu: Hiljade Rusa obilaze večni dom vođe Tigrova! (FOTO)

bizarni grobni turizam

Bili smo na Arkanovom grobu: Hiljade Rusa obilaze večni dom vođe Tigrova! (FOTO)

Strani turisti, posebno ruski, koji obilaze našu zemlju ne traže grobno mesto Duška Radovića, Dobrice Ćosića, niti bilo kog drugog srpskog velikana. Oni imaju svog favorita
Objavljeno: 15:10h

Novo groblje u Beogradu, verovali ili ne, jedno je od većih turističkih atrakcija Beograda. Ipak, strani državljani koji obilaze našu zemlju ne traže mesto gde je sahranjen pesnik Duško Radović. Ne traže ni grob Dobrice Ćosića. Kao po difoltu oni žele da vide večni dom Željka Ražnatovića - Arkana, komandanta Srpske Dobrovoljačke garde i supruga srpske pevačice Svetlane Cece Ražnatović.

Stefan Jokić
Ekipa Espresa posetila je Novo groblje, a ove informacije potvrdili su nam i zaposleni. - Turisti stalno traže Arkanov grob. Dolaze iz svih zemalja, a najčešće ga traže Rusi i Srbi koji ne žive ovde. Bukvalno na hiljade Rusa - ispričao nam je čovek koji radi na ovom groblju.
Stefan Jokić
Sagovornik Espresa dodaje da je osim Arkanovog groba, turisti traže i grob ubijenog premijera Zorana Đinđića.
Stefan Jokić
Kako smo se približavali mestu na kom je sahranjen vođa "Tigrova", na jednom od grobova zatekli smo kamenorezca. - Arkan je ubedljivo najtraženiji na ovom groblju! Traže ga svi - i stari i mladi, i Srbi i turisti - rekao je ljubazni kamenorezac.
Stefan Jokić
- Takođe, čudi me da mladi ljudi veoma često traže grob Milana Mladenovića, srpskog rok muzičara, pevača i gitariste rok grupe Ekatarina Velika. Ta deca bila su u pelenama kad je bio na vrhuncu karijere, a očigledno je da je ostao legenda - ispričao nam je kamenorezac.
Stefan Jokić
(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.