SVI SE KRSTE ŠTA SU NAM TO STAVILI IZNAD GLAVA! Ako dune košava, ode konstrukcija iznad stajališta u Beogradu! (FOTO)
Foto: Printscreen / Twitter / Grad Beograd

ŠOK!

SVI SE KRSTE ŠTA SU NAM TO STAVILI IZNAD GLAVA! Ako dune košava, ode konstrukcija iznad stajališta u Beogradu! (FOTO)

Pet novih i drugačijih autobuskih stajališta postavljeno je danas na relaciji Surčin - Ledine - Novi Beograd - Zeleni venac

Objavljeno:

Mnogi putnici juče su naišli na veliko iznenađenje kada su stigli na neke autobuske stanice. Naime, pet novih i potpuno drugačijih autobuskih stajališta postavljeno je juče na relaciji Surčin - Ledine - Novi Beograd - Zeleni venac.

Da su nova stajališta izazvala veliku pažnju, i više je nego očigledno, obzirom da se na društvenim mrežama odmah potegla polemika. Dok jedni smatraju da su nova stajališta nebezbedna, drugi su se izgledom stajališta našalili, te su opaske bile veoma duhovite.

Ima i onih koji su mišljenje da će nova stjališta "poleteti" ako dune malo jači vetar...

- Hvale se iz grada Beograda, novim zanimljivim autobuskim stanicama Kao u crtaću dune košava, prvo malo ovom divnom metalnom konstrukcijom izubija putnike a onda dohvati dalekovod pa sve lepo sprži - napisala je korisnica Tvitera.

Inače, stajališta su rezultat rada platforme "Budućnost arhitekture" u okviru 13. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture BINA 2018.

Platforma okuplja veliki broj institucija i organizacija iz šesnaest evropskih zemalja, sa namerom da predstavi vizije budućnosti arhitekture iz perspektive generacije profesionalaca koji tek stupaju na scenu i koji će biti odgovorni za budućnost sredine u kojoj ćemo živeti.

Novi izgled stanica pripisuje se arhitektonskoj studiji: "Adamička.Broma” (Poljska), SKREI (Portugal), SmiA (Španija), MELEEM (Makedonija) i tim studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda.

Čini se da nova stajališta vizuelno ne izazivaju oduševeljenje kod putnika, već čuđenje.. Kakvi nas još poduhvati i "kreacije" čekaju, ostaje da se vidi. Platformu su u Srbiji podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Sekretarijat za javni saobraćaj, kao i niz donatora, sponzora i medijskih sponzora, saopšteno je iz gradske uprave.

BONUS VIDEO:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.