PREKO 100 PAROVA DANAS JE IZGOVORILO SUDBONOSNO DA: Mlade i mladoženje BLOKIRALI centar Beograda, a evo ko ih je uveseljavao (FOTO) (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

KOLEKTIVNO VENČANJE 2018.

PREKO 100 PAROVA DANAS JE IZGOVORILO SUDBONOSNO DA: Mlade i mladoženje BLOKIRALI centar Beograda, a evo ko ih je uveseljavao (FOTO) (VIDEO)

Ova manifestacija se održava od 1999. godine. Do sada se na ovaj način venčalo više od 3.700 parova

Objavljeno:

Preko 100 "sudbonosnih DA" izgovorili su danas zaljubljeni parovi ispred Skupštine Srbije na 20. jubilarnom kolektivnom venčanju.

Oko 50 nevesta u belim toaletama privukle su na sebe sve poglede prolaznika i, ruku pod ruku sa svojim budućim supruzima, bukvalno zaustavile saobraćaj u centru grada.

Kako je ranije najavljeno, na čelu kolone bio je najbolji vojnik Srbije, kome je za dostignuće uručena sablja. U pitanju je mladi Stefan Marković (24), potporučnik iz Negotina.

 Stefan Marković (24), potporučnik iz Negotina, bio je na čelu kolone
Stefan Marković (24), potporučnik iz Negotina, bio je na čelu kolone foto: Marina Lopičić

Već od devet časova pomalo nervozni, ali uzbuđeni mladenci, počeli su da se okupljaju na Terazijama. Sa trga su krenuli ka Skupštini grada i tu "uplovili u bračne vode".

Gromoglasno "DA" čulo se dva puta - jednom su ga izgovorile dame, drugi put njihove jače polovine, a potom je činu venčanja sledilo bacanje bidermajera.

Uz pesmu "Lutka" grupe Sars mladenci su prvi put zaplesali kao novopečeni životni partneri. Kako tradicija nalaže, u tom trenu su pušteni beli golubovi.

Kolektivno venčanje 2018.
Kolektivno venčanje 2018. foto: Marina Lopičić

Mladence je na podijumu zabavio i Barselona džipsi Balkan orkestar, a mikrofona se prihvatio i miljenik žena, Željko Samardžić.

A da svadba nije rezervisana samo za mladost, pokazuje i nekoliko parova koji su se odlučili da na "ludi kamen" stanu u poznijim godinama. I pritom se ludo zabave.

Mladence je zabavljao Željko Samardžić
Mladence je zabavljao Željko Samardžić foto: Marina Lopičić

Mladenci su prava atrakcija za strance koji su ovih dana preplavili ulice srpske prestonice. Da ih vide, poranili su Rusi, pa čak i poneli svoju zastavu i time upotpunili živopisni događaj.

Inače, do pre nekoliko nedelje bilo je prijavljeno 117 parova, ali ih je pola odustalo, jer dolaze iz provincije, a kako se ovog vikenda održava fajnal-for Evrolige, vrlo je teško pronaći povoljan smeštaj u prestoničkim hotelima.

Mladenci su bili prava atrakcija za strance
Mladenci su bili prava atrakcija za strance foto: Marina Lopičić

Ova manifestacija se održava od 1999. godine. Do sada se na ovaj način venčalo više od 3.700 parova.

OPŠTE VESELJE NA KOLEKTIVNOM VENČANJU U CENTRU BEOGRADA: 100 mladenaca prošetalo prestonicom uz zvuke stare narodne muzike!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.