Ministarstvo ljuto na taksiste koji protestuju: Ne interesuje nas kako funkcioniše u Hrvatskoj, ovde ne može
Foto: beta

LAŽ I SAMOPROMOCIJA

Ministarstvo ljuto na taksiste koji protestuju: Ne interesuje nas kako funkcioniše u Hrvatskoj, ovde ne može

Prema njgeovim rečima, taksisti imaju tri zahteva: Jedan je da ne žele da imaju taksi vozila sa 7 sedišta već sa 5, što je, kako navodi, juče na sastanku Radne grupe i dogovoreno da ostane 5

Objavljeno:

Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Stojanović izjavio je da nema opravdanih razloga za štrajk taksista u Beogradu, koji su blokirali Trg Slaviju.

Stojanović je za Prvu TV optužio udruženje koje je organizovalo štrajk za laž i samopromociju i ocenio da je licimerno da učestvuju u Radnoj grupi mesec dana a da sada izlaze na ulicu. Stojanović je pokazao i izveštaj sa poslednjeg sastanka održanog 27. aprila, gde su, kako je naveo, taksisti učesnici izrazili zadovoljstvo, a onda se na sledećem sastanku koji je održan juče nisu ni pojavili. Prema njgeovim rečima, taksisti imaju tri zahteva: Jedan je da ne žele da imaju taksi vozila sa 7 sedišta već sa 5, što je, kako navodi, juče na sastanku Radne grupe i dogovoreno da ostane 5.

Drugi zahtev njihov je da se komunalnoj policiji ne daju veća ovlašćenja kako bi efikasnije kontrolisali nelegalan rad taksista i treći zahtev se odnosi na uslove profesionalnih vozača. Stojanović tvrdi da je jedini razlog za štrajk "samopromocija jednog taksi udruženja, navodeći da u Beogradu ima 6.500 taksista, a na ulici ih je samo 250". Što se tiče aplikacije Car.go, Stojanović je kazao da niko ko digitalnom aplikacijom povezuje korisnike taksi usluga ne može da radi ako nema taksi dozvolu. Na pitanje kako Uber po istom principu funkcioniše u Hrvatskoj, pomoćnik ministra je kazao: “Nas ne interesuje kako funkcioniše Uber u Hrvatskoj”. Na pitanje da li će on danas primiti taksiste koji protestuju, Stojanović je kazao da oni mogu da dođu u Ministarstvo, da učestvuju u Radnoj grupi a da će ih danas primiti ako za to dobije nalog ministra.

Bonus video: PROTEST TAKSISTA KOLAPS U SAOBRAĆAJU, NEMANJINA NEPROHODNA

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.