Vesić: Sve ulice prohodne, pratimo situaciju
Goran Vesić je glavni gradski operativac, Foto: Filip Plavčić

sve je pod kontrolom

Vesić: Sve ulice prohodne, pratimo situaciju

Vesić, koji je jutros posetio Zimsku službu "Beograd-puta", rekao je da je na ulicama trenutno 160 vozila

Objavljeno:

- Sve ulice u Beogradu su prohodne, čak i one u višim delovima pod Avalom i Kosmajom, a javni saobraćaj nesmetano funkcioniše - izjavio je jutros gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić, koji je jutros posetio Zimsku službu "Beograd-puta", rekao je da je na ulicama trenutno 160 vozila, od čega 135 koja direktno čiste sneg i posipaju so - 103 velika kamiona i 32 male mašine, a angažovano je oko 200 radnika.

Prema njegovim rečima, sinoć je bacceno 515 tona soli i oko 200 tona agregata, te je na taj način "pokriveno svih 2.000 kilometara", odnosno 1.700 u nadležnosti grada i 300 u nadležnosti Republike.

- Bacili smo so tokom noći, na mostovima čak i više puta. Tako smo sprečili da se pojavi led u ranim jutarnjim časovima, što je omogućilo da saobraćaj se odvija bezbedno", rekao je Vesić.

Vesić je pohvalio JKP "Beograd put" da je uradio dobar posao.

- Naš posao je da grad funkcioniše normalno, da vozači mogu da voze bezbedno, i ljudi iz "Beograd puta" su taj posao dobro uradiili - rekao je Vesić. On je rekao da se, prema prognozama, očekuje da će sneg padati do podneva, a potom u nedelju.

- U skladu s prognozom pratićemo situaciju i reagovati - poručio je Vesić. U saopštenju Grada Beograda se dodaje da je Vesić rekao da će grad preći u treći stepen pripravnosti jer nema više potrebe da bude i dalje u četvrtom i naglasio da se redovno prate prognoze i u skladu sa tim se reaguje.

Bonus video:

Anita Mitić, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.