SPREMA SE TOTALNA BLOKADA NASTAVE U BG HOROR ŠKOLI: Roditelji besni, A NADLEŽNI NE REAGUJU! (FOTO)
Leglo zaraze nadomak škole, Foto: Espreso.co.rs, Facebook

dozlogrdilo im je

SPREMA SE TOTALNA BLOKADA NASTAVE U BG HOROR ŠKOLI: Roditelji besni, A NADLEŽNI NE REAGUJU! (FOTO)

Mnogi roditelji su se trgli i odlučili da problemu kojem na put ne mogu stati nadležni organi - sada ujedinjeni stanu sami

Objavljeno:
Suzana Trajković

Muke meštana naselja Tovilište u Padinskoj Skeli traju već duže od četiri godine i dozlogrdile su najviše roditeljima mališana koji pohađaju Osnovnu školu "Olgu Petrov".

O problemima sa susedom S.Z. koji sakuplja pse lutalice i ispred kuće ima deponiju đubreta, je Espreso pisao pre nekoliko dana.

Mnogi roditelji su se trgli i odlučili da problemu kojem na put ne mogu stati nadležni organi - sada ujedinjeni stanu sami.

Naime, roditelji đaka nameravaju da se po završetku raspusta, tačnije 19. februara obustave nastavu u ovoj školi. Razlog zbog kog su uznemireni roditelji odlučili da reaguju je taj što s početkom novog polugodišta ponovo ne smeju da puste decu samu u školu.

Kako su se već obraćali nadležnima, pisali peticije i bunili se, a epiloga nije bilo, oni planiraju da ujedinjeni ne dozvole održavanje nastave u ovoj školi.

Kako navode, i sama osnovna škola i direktorka ove obrazovne ustanove borili su se protiv čoveka koji osim deponije ispred kuće u kojoj živi dovlači i opasne pse lutalice, koje u čoporu napadaju decu, roditelje i prolaznike.

Sporna kuća nalazi se na 20 metara od škole, i veoma blizu vrtića
Sporna kuća nalazi se na 20 metara od škole, i veoma blizu vrtićafoto: Espreso.co.rs

Merica Buj-Bjelogrlić, direktorka "Olge Petrov" za Espreso kaže da je škola u ovom slučaju potpuno nemoćna.

- Zajedno sa roditeljima su svi potpisivali peticiju. Toliko puta sam sama zvala Zoohigijenu i Komunalnu policiju da mi u tim ustanovama već znaju sve podatke. Žalili smo se, molili, apelovali na bezbednost dece - i sve bez uspeha. Taj čovek i dalje okuplja pse, roditelji i deca u školu dolaze u strahu, a nadležni povremeno dođu, nekad reaguju nekad ne - jer mu ne mogu ništa, a on nastavlja po svom!

Opasni psi u dvorištu škole 'Olga Petrov
Opasni psi u dvorištu škole "Olga Petrov" foto: Facebook

- Ono što je veoma bitno jeste da još jednom apeluje na nadležne da reaguju. Mi smo pokušali više puta, ali će možda sada napokon uroditi plodom. Veoma je opasno po našu decu jer je ta kuća, koja se nalazi na 20 metara od škole leglo zaraze, a psi su opasni jer deluju u čoporu. Nadam se da će sada, kad je priča došla do javnosti, nadležni napokon reagovati i trajno rešiti problem koji godinama imamo kako mi zaposleni u školi, tako i deca i roditelji - rekla je direktorka škole za Espreso.

foto: Espreso.co.rs

Ovim povodom pokušali smo da kontaktiramo Komunalnu policiju, Ministarstvo poljoprivrede u čijoj je nadležnosti Veterinarska inspekcija. Ipak, do objavljivanja ovog teksta na postavljena pitanja kada će neko reagovati i kako se trajno može rešiti ovaj problem odgovor nismo dobili.

Bonus video:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.