SEĆATE SE ZGRADE U CENTRU BG-A KOJU SU OKUPIRALI MIGRANTI? Sada je prazna, a ovo je razlog zbog kog su izbeglice odatle iseljene! (FOTO)
Zgrada u Beogradu koju su zauzeli migranti, Foto: Filip Plavčić

bez incidenata

SEĆATE SE ZGRADE U CENTRU BG-A KOJU SU OKUPIRALI MIGRANTI? Sada je prazna, a ovo je razlog zbog kog su izbeglice odatle iseljene! (FOTO)

Izmeštanje migranata obavljeno je u ranim jutarnjim časovima

Objavljeno: 18:34h

Tačno 109 migranata izmešteno je danas iz centra Beograda u prihvatne centre zbog učestalih pritužbi građana na njihovo ponašanje, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Migranti su izmešteni i zbog pisanog obraćanja dekana Ekonomskog fakulteta premijeru Srbije Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kome je ukazao na bezbednosne rizike i neprijatnosti koje studenti i građani svakodnevno doživljavaju u tom delu grada, navodi se u saopštenju.

Izmeštanje migranata, koji su bili smešteni u nezavršenoj višespratnici u Ulici Gavrila Principa 50, obavljeno je u ranim jutarnjim časovima i proteklo je bez incidenata.

U grupi migranata koji su sada smešteni u prihvatnim centrima nalazi se i više od 20 maloletnika bez pratnje, kojima će, kao i ostalim biti pružena sva zaštita po zakonima Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima.

Bonus video:

PAUK ODNEO POLICIJSKI DŽIP ISRED SKUPŠTINE ! Pa vi, posle toga, optužujte Parking servis kako nose samo jeftinije kola!

(Espreso.co.rs / Blic.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.