GRAD BEOGRAD DAO JE 2,5 MILIONA EVRA ZA KOMPJUTERSKI SOFTVER! Da li nam je bio potreban?
Foto: Shuterstock, Nebojša Mandić

šta je istina?

GRAD BEOGRAD DAO JE 2,5 MILIONA EVRA ZA KOMPJUTERSKI SOFTVER! Da li nam je bio potreban?

U DS kažu da su tu sumnjiva posla, šta kažu u gradskoj upravi?

Objavljeno:

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Balša Božović je na konferenciji u Skupštini grada izneo dokaze da je softverska licenca za upravljanje poslova kupljena za Grad Beograd predimenzionirana i previše plaćena.

foto: Espreso

Božović je istakao da je za ovu licencu dato 2,6 miliona evra za naredne dve godine, a toliko novca potrebno je, kako je rekao za jednu veliku privatnu kompaniju koja zapošljava 10.000 radnika.

- Isto toliko novca je Grad potrošio za istu tu licencu sa svega 1.500 zaposlenih u Gradskoj upravi. Ne samo da je predimenzionirano, već smo platili nekoliko puta više, odnosno neko se ugradio za toliki iznos i te pare uzeo od građana Beograda, odnosno iz budžeta Beograda - rekao je Božović.

foto: Espreso

Kontaktirali smo Grad Beograd, međutim, oni su rekli da je ovaj novac utrošen na sledeći način.

- Grad Beograd nije kupovao ništa novo. Novac koji je g. Božović pominjao je utrošen na sledeći način: za dve godine, 2016. i 2017. za održavanje SAP licenci grada Beograda i gradskih opština je potrošeno približno 1,6 miliona evra. Po Ugovoru koji je potpisan pre 2011. godine održavanje je teret Grada kao korisnika softvera.

Za 100 miliona dinara Grad je sproveo nabavku za uvodjenje SAP- a u predškolske ustanove i ustanove socijalne zaštite, zbog kvalitetnijeg poslovanja i praćenja indirektnih budžetskih korisnika - rekli su iz Grada.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.