Da li nam se to smrklo, pa postavljamo NOVOGODIŠNJU RASVETU U SEPTEMBRU? I ko se tu UGRAĐUJE? (FOTO)
Foto: Espreso

BEOGRAĐANI BESNI

Da li nam se to smrklo, pa postavljamo NOVOGODIŠNJU RASVETU U SEPTEMBRU? I ko se tu UGRAĐUJE? (FOTO)

Sve to mi plaćamo!

Objavljeno:

Vest da se već postavlja novogodišnja rasveta u glavnom gradu zatekla je mnoge. Iznenađeni smo bili kada smo prošle godine ukrase videli u oktobru, ali nas je gradska vlast opet iznenadila.

POČELO JE, POČELO! Postavlja se novogodišnja rasveta, U NOVEMBRU PREMIJERENO PALJENJE

Informacija koja je takođe razbesnela Beograđane je što je postavljanje rasvete napravilo saobraćajni kolaps, jer je odrađeno u jutarnjim satima radnog dana, što je mnoge dovelo do "sloma živaca". Pri tom, kako je pola Beograda raskopano, ovo je samo užarilo situaciju.

Kako ukrase "uklanjanju" i 5 meseci nakon praznika, a postavljaju tri do četiri pre, dolazimo u situaciju da je Beograd okićen skoro cele godine, a ko sve to plaća?

Dok cela država priča o Vučiću i Tomi (pravda za Sinišu Malog!), neko za to vreme uzima OGROMNE PARE!

Građani ne kriju čuđenje povodom ove situacije, a i kako bi?

Banjica, Dedinje, Novi Beograd već su dobili obeležja.

Do 5.novembra ceo grad mora biti ukrašen, kažu iz službi. Prošle godine je, kako se navodi, već početkom novembra svetlela prestonica, i to 99 dana u nizu, a ukrasi su potom stajali nedeljama.

Kada će biti uključeni ove godine, još uvek se ne zna, ali se zna da je postavljanje u jeku! A onda dolazimo i do toga - ko ove godine radi rasvetu u Beogradu?

Stara priča!

Kako piše portal “Pištaljka”, firma “Keep light” je, kao i prošle godine, ponovo pobedila na tenderu za novogodišnju rasvetu u Beogradu, pošto je jedina dostavila kompletnu ponudu.

Tako je ova firma, koja jedina u Srbiji prodaje ukrase grčke kompanije “Fotodiastasi”, dobila posao vredan 170 miliona dinara.

foto: Espreso

Podsetimo, ista firma je za prošlu godinu takođe dobila tender za beogradsko osvetljenje u vrednosti od 190,6 miliona, kao i za novogodišnja osvetljenja u Smederevu i Brusu.

Za razliku od prošle godine, kada je tenderska dokumentacija sadržala fotografije ukrasa identične sa onima iz kataloga grčke firme “Fotodiastasi”, ove godine su prema proizvodima grčke firme pravljeni crteži, čime je, kako piše „Pištaljka“, “JKP ’Javno osvetljenje’ i ove godine praktično isključilo iz trke potencijalnu konkurenciju firmi ’Keep light’”.

foto: Milan Obradović

Imajte u vidu da ćemo "svetlost" u Beogradu platiti mi, građani, pa je bes Beograđana čini se potpuno opravdan.

S druge strane, od vlasti verovatno možemo da očekujemo da je rasveta bitna zbog atmosfere u kojoj će uživati turisti.

Samo što možda neće znati da nama "smrkne" zbog te iste rasvete.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.