Božović: Smenom direktora u Zemunu Šarčević ponižava Beograd
Foto: Filip Plavčić

oštro!

Božović: Smenom direktora u Zemunu Šarčević ponižava Beograd

Božović smatra da se ovim postupkom vrši hajka SNS protiv prosvetara

Objavljeno:

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je da pritiscima koje ministar prosvete Mladen Šarčević vrši da bi se smenio direktor OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu Miroljub Mosurović, ne samo da se nastavlja hajka koju Srpska napredna stranka vodi protiv neposlušnih prosvetara, nego se nastavlja i ponižavanje Beograda, njegovih građanki i građana i njegovih institucija.

SEĆATE LI SE NASTAVNIKA KOJEG SU OPTUŽILI DA JE PIJANICA? E njegovog direktora hoće da smene, a narod ga ne da!

- Ministar Šarčević na sebe preuzima nadležnosti Grada, gradonačelnika i gradske Skupštine. Raspuštajući i postavljajući školske odbore on daje sebi za pravo da uzurpira nadležnost koja po zakonu pripada Skupštini grada. Za Beograđane je jednako veliki problem što mu i gradonačelnik Siniša Mali to daje za pravo - rekao je Božović.

On je dodao da je očigledno da gradonačelnik nema snage da se suprotstavi ministru koji na ovakav način ponižava Beograđane.

- Direktor kog podržavaju i školski odbor i kolege i roditelji i bivši i sadašnji učenici ne odgovara ministru Šarčeviću i vrhu SNSa. Gradonačelnik i predsednik skupštine grada ne samo da ne štite čoveka koji je od škole koju vodi napravio jednu od najbolje ocenjenih škola, nego i puštaju ministra Šarčevića da u svojoj nameri da se obračuna sa Mosulovićem gazi sve gradske institucije, Grad i Beograđane. Dobrobit beogradske dece i stanje u beogradskim školama moraju biti važniji od stranačke hijerarhije, partijske poslušnosti i unutarstranačkog pozicioniranja. Pozivam Sinišu Malog da to prihvati, ne dopusti svom stranačkom kolegi da se ovako ponaša i spreči još jednu veliku sramotu za naš grad - rekao je Božović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.