RUŠI SE JEDAN OD SIMBOLA BEOGRADA! Banovo Brdo u žalosti, prolaznici očajni! A RAZLOG ĆE VAS TEK UBEDAČITI...! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

SVI SU U ŠOKU

RUŠI SE JEDAN OD SIMBOLA BEOGRADA! Banovo Brdo u žalosti, prolaznici očajni! A RAZLOG ĆE VAS TEK UBEDAČITI...! (FOTO)

Legendarni restoran dobija zamenu

Objavljeno:

Beograd je poznat po starim kafanama i restoranima, neka od mesta su legendarna, a stariji se sa setom sećaju dobrog provoda. Većinu pokušavaju da zaštite od "zuba vremena" renoviranjem, ali ipak ponekad neke ne mogu da sačuvaju.

Veliki broj ludi je barem jednom obišao legendarni restoran "Mihajlovac" na Banovom Brdu koji se na istoj adresi nalazi poslednjih 50 godina. Poznat je po odličnoj kuhinji, sjajnoj atmosferi i nezaboravnom provodu uz živu muziku.

Ipak, ako prošetate ovih dana kroz Požešku ulicu zateći će vas neočekivani prizor. Ruševine, radnici, bager i kamenje...

Restoran je ograđen, a prolaznicima će odmah u oči upasti natpis "Pazi gradilište".

Poneki prolaznik zastane i pročita obaveštenje...

foto: Filip Plavčić

U dvorištu restorana smo zatekli do pola srušenu zgradu, bager koji stoji pored i nekoliko radnika. Na pitanje zašto se ruši restoran dobili smo jednostavan odgovor:

foto: Filip Plavčić

- Zato što se gradi stambeno-poslovna zgrada na ovom mestu. U restoran se dugo nije ulagalo, a radio je samo vikendom kada je bila neka muzika. A i znate kako ovo je u privatnom vlasništvu i vlasnik je rešio da mu je ovo isplativije - rekli su nam na gradilištu.

foto: Filip Plavčić

Kako stoji na obaveštenju radovi su po planu počeli u avgustu 2017. godine, a plan je da se završe u oktobru 2019. godine. Vlasnik restorana je jedan od investitora ovog projekta, a danas nismo zatekli neke veće radove.

foto: Filip Plavčić

Tako je još jedan legendarni restoran otišao u zaborav, a ako sve bude išlo po planu u Požeškoj 31 će za dve godine nići novi kompleks.

(M. F.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.