Ne davimo Beograd otkrio KOLIKO JE DOBIO PARA!
Foto: Fonet

crno na belo

Ne davimo Beograd otkrio KOLIKO JE DOBIO PARA!

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zatražila izvinjenje od Vučića

Objavljeno: 12:31h

Inicijativa Ne davimo Beograd poslala je danas izveštaj o svom finansiranju predsedniku Aleksandru Vučiću i zatražila izvinjenje od njega.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će izneti dokaze o navodnim milionima evra koje su iz inostranstva poslate za kampanju o Savamali. Zbog toga smo danas na njegovu adresu poslali pregled donacija građana Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd kojima su se finansirale naše aktivnosti u poslednjih godinu dana, od 19. maja 2016. do 19. maja 2017. U izveštaju se navodi da je tom periodu Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd sakupila ukupno 2.317.566 dinara od priloga građanki i građana, koji su utrošeni u organizaciju više od deset protesta, troškove brojnih drugih akcija, sudskih procesa i taksi. Na infografiku su prikazani anonimizirani podaci o svim uplatama preko računa, što je bilo oko 60% od ukupnih donacija, dok je ostatak sakupljen u gotovini, uglavnom na samim protestima. Najčešći iznos koji su građani donirali je 1.000 dinara. Žene su donirale nešto veće iznose, dok su muškarci češće donirali. Oko sto građanki i građana su donirali više puta, a od 34 opštine u Srbiji sa kojih su stizale donacije skoro petina je stigla sa opštine Novi Beograd.

Za samo par meseci njegove tvrdnje o uloženim sredstvima u “kampanju za destabilizovanje Srbije” kretale su se od 4,5 miliona (oktobar 2016), do 6 miliona (u novembru 2016. godine), preko 8,1 miliona (u januaru 2017. godine), 25 miliona (u julu 2017 godine), pa do poslednje izjave u kojoj Aleksandar Vučić tvrdi da je u proteste i pisanje o Savamali uloženo između 35-40 miliona evra (takođe u julu 2017. godine)

Kako se Aleksandar Vučić već dve nedelje nakon ovih tvrdnji ne oglašava, podsećamo ga na obećanje da će izaći u javnost sa svim informacijama o basnoslovnim iznosima, ali ga podsećamo i na odgovornost koju nosioci najviših javnih funkcija treba da imaju prema javno izrečenim optužbama i tvrdnjama. Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd očekuje javno izvinjenje Aleksandra Vučića za sve ove neistinite i zlonamerne tvrdnje", saopštili su iz ove inicijative.

foto: Ne davimo beograd

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.