GASE ŠKOLU NA DORĆOLU jer ima PREMALO ĐAKA?! Oni je brane SVIM SRCEM! (VIDEO)
Foto: Starogradski

racionalizacija!

GASE ŠKOLU NA DORĆOLU jer ima PREMALO ĐAKA?! Oni je brane SVIM SRCEM! (VIDEO)

Roditelji odlučni da odbrane školu na Dorćolu. 180 mališana izgubiće voljeno mesto?!

Objavljeno: 16:44h

Roditelji i deca OŠ "Stari grad" održali su danas protest zbog gašenja ove škole. Ona je "žrtva" racionalizacije školskog prostora, pa su roditelji izrazili strogo protivljenje ovom "projektu Ministarstva prosvete i Grada Beograda", zbog kog će 180 učenika ostati bez voljene škole.

Ova škola je osnovana na starom Dorćolu, pre 56 godina. Njene prostorije koriste i učenici baletske škole "Lujo Davičo".

Osnovni argument vlasti je "da opstanak škole sa ovako malim brojem dece nije opravdan ni sa sociološkog, pedagoškog, a ni sa psihološkog aspekta", preneo je portal Starogradski.

foto: Starogradski

- Osnovna škola "Stari grad" održava nastavu isključivo u prepodnevnoj smeni u skladu sa strategijom obrazovanja koje je usvojila Vlada Srbije. Protiv ove škole dugi niz godina sprovodi se negativna kampanja. Bez obzira na ovo, naši učenici postižu vrhunske rezultate na taklmičenjima. Čvrsto smo namereni da škola nastavi da postoji. Naša je dužnost kao roditelja i stanovnika Beograda, da ukažemo da nezakonita prenamena naše škole nije razmatrana sa aspekata interesa naše dece - kazali su roditelji.

foto: Starogradski

Oni su apelovali na Ministarstvo prosvete i Grad Beograd da se radnje o racionalizaciji prostora ove škole zaustave.

foto: Starogradski

Argumenti lokalne zajednice, roditelja, komšija i školskog kolektiva da je "Stari grad" osnovna škola sa dugom tradicijom i sa stručnim, nastavničkim kadrom koji sa učenicima radi u skladu sa evropskim obrazovnim standardima pružajući svakom detetu kvalitetno obazovanje, da je to škola bez vršnjačkog nasilja koja se nalazi na bezbednom mestu, bez mnogo saobraćaja, ostali su nevažni pri birokratskim pristupu ovom pitanju.

Nažalost, umesto da ova škola sa svim svojim aktivnostima, rezultatima i uspesima njenih učenika posluži kao pozitivan primer drugim školama, ona se gasi!

Ako do gašenja ove škole dođe, deca će biti raspoređena po okolnim školama.

Inače, navodno je plan da se ovde, ako dođe do gašenja škole, premesti Sportska gimnazija. Sportska gimnazija trenutno deli objekat na Senjaku sa Vojnom gimnazijom, kojoj je u planu da otvori srednje stručne smerove i kada se to dogodi, tamo neće biti mesta za Sportsku.

(Espreso.co.rs / Starogradski)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.