NAROD ODBRANIO "DRAGIŠU MIŠOVIĆA": Protest ispred bolnice odložio najavljenu plenidbu imovine! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

ne daju bolnicu!

NAROD ODBRANIO "DRAGIŠU MIŠOVIĆA": Protest ispred bolnice odložio najavljenu plenidbu imovine! (VIDEO)

Ekipa Espresa je na licu mesta, plenidba je odložena posle žalbe koju je poslao direktor bolnice

Objavljeno: 10:28h

U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović Dedinje" u toku je prava drama: Posle najave da će izvršitelji uskoro početi da plene imovinu ove čuvene medicinske ustanove, protestanti sa transparentima okupili su se ispred ove ustanove, spremni da je brane!

foto: Espreso

Trenutno je ispred bolnice nekoliko desetina ljudi, sa transparentima. I zaposleni u ovom centru najavili su da će telima braniti imovinu bolnice.

foto: Espreso

Direktor bolnice Radisav Šćepanović rekao je da su im jutros javili da je izvršenje ipak odloženo, i da danas neće biti plenidbe imovine, te da je sve odloženo za mesec dana.

foto: Espreso

- Uložili smo žalbu, bolnica će nesmetano funkcionisati, a nadam se da će država rešiti ovaj problem - rekao je Šćepanović.

On je rekao da je siguran da će se naći rešenje i da očekuje podršku države.

- Podrška ministarstva zdravlja oduvek postoji - rekao je on.

Dok je direktor Šćepanović izgovarao ove reči, pred okupljenima se pojavio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

foto: Espreso

Direktor se zahvalio ljudima koji protestuju što su došli i podržali kliniku, ali je rekao da sada nema potrebe za tim, pošto je žalba usvojena i izvršitelji neće doći.

Ministar Lončar je bio na sastanku sa direktorom Šćepanovićem, u vezi sa situacijom u kojoj se našao KBC "Dragiša Mišović".

Ministar se posle sastanka sa direktorom obratio medijima ispred bolnice.

foto: Espreso

- Bitno je bilo da se ovo desi, da bi pale maske. Ono što je najvažnije, bolnica će nastaviti sa radom, neće biti zaplene. Proces koji se dosada dešavao imao je dosta nelogičnosti, zato je ovo bilo potrebno - rekao je ministar.

Dok je ministar Lončar davao izjavu, neki od demonstranata su mu vikali "lopove", "zemunski klan" i "nećeš da nam prodaš bolnice, Lončare".

Takođe, isti uzvici su se čuli i kada je odlazio.

Direktor je ranije najavio da ne može da zabrani zaposlenima da protestuju zbog ovakve neprimerene presude.

Inače, bolnica je zaposlenima poslala dopis u kojem piše da nema razloga za brigu i okupljanje, ali par njih koji su bili tu kažu da im je drago što ih je narod podržao.

foto: Espreso

- I sam smatram da je bolnici načinjena velika nepravda. Bilo šta da zaplene, bolnica je paralisana! Jedan sanitet da odnesu, nama je to problem, jer kako ćemo prevoziti pacijente?! - upitao se Šćepanović posle presude kojom je odlučeno da je bolnica dužna više od milion evra.

foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, ovaj KBC, u kojem se godišnje obavi 14.000 operacija i porodi 2.500 žena, upao je u dug od 1,1 miliona evra, prema pravosnažnoj presudi, i to Simonidi Tanasijević, bivšoj vlasnici placa od 12 ari u Kronštatskoj ulici u Beogradu.

foto: Espreso

- Taj plac je nasleđe od strica, koji ga je kupio da zida kuću. Meni je žao pacijenata, ali ja želim da se pravda zadovolji, da meni novac bude uplaćen, odnosno da mi bude vraćeno ono što mi pripada, a onda ću videti šta ću dalje da radim s njim - rekla je ranije Simonida.

foto: Espreso.co.rs

Ovaj plac je država 1960. nacionalizovala, nakon čega ga je KBC "Dragiša Mišović" uredno kupio i platio.

foto: Espreso

Inače, ovo zemljište je u međuvremenu prodato i već skoro pet decenija nije u posedu bolnice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.