"RAT" PROTIV KOMARACA: Evo šta nam sledi!
Komarac, ilustracija, Foto: Scott Camazine / Alamy / Alamy / Profimedia

pogledajte

"RAT" PROTIV KOMARACA: Evo šta nam sledi!

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati

Objavljeno:

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u sredu, 19. juna u periodu od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Ada Međica, Ada Ciganlija ka Ostružnici, Dunavac, Opovački dunavac, Preliv, Besni fok, Vrbovsko, Široka greda, Nasip Mali Raj - Jabučki Rit, Nasip Crvenka - Besni Fok, Batajnica, Šangaj, Busije, Ugrinovci, Blokovi 44, 45, 70, 70a, Stara Bežanija, Bežanijska kosa i Blok 49, Ledine i Surčin.

U saopštenju napominju da su preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Komarac, ilustracija
Komarac, ilustracijafoto: Mario Saccomano / Alamy / Alamy / Profimedia

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Bonus video:

02:37

EVO KAD I GDE NAJČEŠĆE UBADAJU KOMARCI KOJI PRENOSE VIRUS ZAPADNOG NILA! Dr Drakulović daje preporuke zaštite od zaraznih insekata

(Espreso/Agencije/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.