OTVORENA 18. BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD-BANJALUKA: Šapić pozdravio učesnike na ceremoniji (FOTO)
Aleksandar Šapić, Foto: Beoinfo

TRKA

OTVORENA 18. BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD-BANJALUKA: Šapić pozdravio učesnike na ceremoniji (FOTO)

Ovom prilikom Šapić je istakao da je ovaj događaj mnogo više od biciklističke trke

Objavljeno:

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se danas učesnicima na ceremoniji otvaranja 18. međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka 2024.

Ovom prilikom Šapić je istakao da je ovaj događaj mnogo više od biciklističke trke jer predstavlja simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Beoinfo
foto: Beoinfo

– Velika mi je čast što imam priliku da na različite načine pomognem ovu biciklističku trku koja je nešto više od obične biciklističke trke. Ona je simbol spajanja našeg srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i mi ćemo na tome nastaviti da radimo. Ova trka iz godine u godinu podiže i svoj sportski značaj i sve je više i više kvalitetnijih takmičara. Najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod i da takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. Ta granica za nas suštinski ne postoji jer mi smo jedan narod i zato moramo da se čuvamo i pomažemo, a naročito u momentu u kome se danas nalazimo. Ukoliko danas ne pokažemo jedinstvo onda se postavlja pitanje kada ćemo ga pokazati – istakao je Šapić.

1 / 15 Foto: Beoinfo

Poželeo je puno sreće i dobro takmičenje svim sportistima, te da ova trka prođe kao i sve do sada, u lepoj sportskoj atmosferi.

– Neka pobede najbolji, a mi ćemo nastaviti da negujemo ovu vrstu tradicije koja je izuzetno važna – rekao je Šapić.

Osamnaesta po redu biciklistička trka održava se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 25 zemalja predstavljeno je na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preko Pavlovića mosta preći bez zaustavljanja.

Bonus video:

04:50

ČUVENA SLIKA NAJSKUPLJEG SRPSKOG SLIKARA NAPOKON STIŽE U BEOGRAD! Direktorka muzeja progovorila o TAJNI vezanoj za ovo remek delo

(Espreso / Beoinfo / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.