DIVLJE SVINJE SE ŠETKAJU PO KNEZU I DEDINJU: Evo zašto su došle i ŠTA DA RADITE ako ih sretnete (FOTO)
Divlja svinja, Foto: RINA

HAOS

DIVLJE SVINJE SE ŠETKAJU PO KNEZU I DEDINJU: Evo zašto su došle i ŠTA DA RADITE ako ih sretnete (FOTO)

Slobodan Ljubojević iz Lovačkog saveza Srbije objašnjava kako su ove divlje životinje zalutale u sam centar grada

Objavljeno:

Nesvakidašnji prizori šokirali su Beograđane prethodnih dana kada su divlje svinje snimljene kako šetaju Knez Mihailovom i Dedinjem. Iznenađeni, a pomalo i zabrinuti građani fotografisali su divlje životinje. Kako su naveli, životinje su šetale ulicom, ali nisu bile agresivne.

Slobodan Ljubojević iz Lovačkog saveza Srbije objašnjava kako su ove divlje životinje zalutale u sam centar grada.

- Prvenstveno, to nije njihovo prirodno okruženje. Divlje svinja žive u okolini Beograda u šumama, kraj Dunava i Save. Najverovatnije se radi o nekoj jedinci koja je zalutala ovde u centar grada. Nije prijatno, divlja svinja može da bude opasna, tako da preporuka za građane je da je zaobiđu, da se jednostavno sklone, ne moraju zvučno da se oglašavaju, jer ta jedinka je uglavnom uznemirena i ne zna se kako će reagovati - objašnjava Ljubojević.

Šta ako sretnemo divlju svinju

Ako se pak sretnemo sa divljom svinjom, treba da ostanemo smireni i da se udaljimo od nje.

- To je preporuka, samo da se sklonimo, da ne pokušavamo da je teramo, jer ne znamo njenu reakciju. Posebno ako imamo ljubimce, psa, tu može doći do neke reakcije od te uznemirene divljači, tako da se jednostavno treba skloniti i obavestiti nadležne službe - savetuje Slobodan Ljubojević.

Otkud divlje svinje u centru grada

Ovog puta pojavile su se u Knez Mihailovoj i Dedinju, ali setićete se da smo ih prošle godine zatekli u jednom lokalu u Beton hali, a godinu ranije bile su na Obilićevom vencu, kada je jedna svinja čak pala sa garaže koja se nalazi tu.

- Prosto žive u okruženju koje je relativno blizu, prostorno i najverovatnije zalutaju noći, tražeći hranu. Divlja svinja je svaštojed, tako da najverovatnije negde noću zalutaju dok je manja koncentracija ljudi i onda ih nađemo ovde u centru - rekao je Ljubojević za TV Prva.

Bonus video: PRESAĐIVANJE ŽIVOTINJSKIH ORGANA U LJUDSKO TELO POSTAJE REALNOST?Nefrolog o uspešnoj transplantaciji bubrega SVINJE u Americi

07:54

PRESAĐIVANJE ŽIVOTINJSKIH ORGANA U LJUDSKO TELO POSTAJE REALNOST?Nefrolog o uspešnoj transplantaciji bubrega SVINJE u Americi

(Espreso/Blic/PrvaTV/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.