POČINJE UPIS DECE U BEOGRADSKE VRTIĆE: Ovako se podnose zahtevi, evo do kada je rok
Vrtić, Foto: Petar Aleksić

vrtići

POČINJE UPIS DECE U BEOGRADSKE VRTIĆE: Ovako se podnose zahtevi, evo do kada je rok

Upis je, prema njenim rečima, počeo za svih 318 vrtića u 17 gradskih opština

Objavljeno:

Upis dece u beogradske vrtiće počinje danas i trajaće do 17. maja, na raspolaganju je nešto više od 14.000 slobodnih mesta, a konačna rang lista se očekuje početkom jula.

- Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge "eVrtić" na portalu eUprave. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove - rekla je Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Upis je, prema njenim rečima, počeo za svih 318 vrtića u 17 gradskih opština.

Gradska sekretarka je napomenula da nema razloga za brigu jer ima dovoljno vremena za prijavu.

- Konkurs će trajati do 17. maja i tada ćemo, nakon rada upisnih komisija u svim opštinama, 10. juna imati prve preliminarne rang liste - rekla je Čamagićeva.

Ona je objasnila da će nakon toga uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

Vrtić
Vrtićfoto: Petar Aleksić

Prema njenim rečima, dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

- U toku je izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće - rekla je Čamagićeva.

Ona je dodala da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa.

- Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je članom 28. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra - rekla je Čamagićeva.

Bonus video:

00:55

NEKADA OMILJENI PREDMET, A SADA GA IZBEGAVAJU! Šok statistika: Deca ne umeju da urade kolut unapred, MANJE OD 15% SE BAVI SPORTOM

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.