KOJE POGODNOSTI OČEKUJU PENZIONERE 11. MARTA? Sve će biti besplatno, prijave do PETKA
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

KOJE POGODNOSTI OČEKUJU PENZIONERE 11. MARTA? Sve će biti besplatno, prijave do PETKA

Svi prijavljeni penzioneri biće obavešteni o terminima testiranja kako bi se izbegla nepotrebna gužva

Objavljeno:

Prijavljivanje za besplatnu proveru sluha za starogradske penzionere, koju gradska opština Stari grad u saradnji sa Slušnim centrom organizuje povodom Svetskog dana sluha i uha, počinje danas i trajaće do 8. marta.

Besplatni pregledi će se obavljati 11. marta.

Rastko Savić iz Slušnog centra izjavio je da se svi zainteresovani građani Starog grada mogu prijaviti u Uslužnom centru opštine do 8. marta, uz karticu “Stari grad misli na tebe”, dok će pregledi biti obavljani u skupštinskoj sali opštine, 11. marta, na adresi Makedonska 42.

Svi prijavljeni penzioneri biće obavešteni o terminima testiranja kako bi se izbegla nepotrebna gužva. Preko 466 miliona ljudi na planeti ima oštećeni sluh”, rekao je Savić.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Naveo je da se pregledi obavljaju 11. marta, a da će, ukoliko bude veliko interesovanje, biti organizovani dodatni termini.

„Želimo da ukažemo na značaj dobrog sluha i podstaknemo ljude da obrate pažnju na stanje svog sluha, da li čuju jednako dobro kao ranije. U našem Slušnom centru ceo mesec mart posvećen je ovom važnom datumu. Seniori će sutra moći da obave besplatan test sluha, besplatno individualno savetovanje sa profesionalnim akustičarem i besplatnu probu slušnih aparata do 14 dana”, rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, slušni aparat treba da pruži najveću moguću prirodnost slušanja, pa je zbog toga dobro uzeti aparat na probu na više dana kako bi osoba u potpunosti doživela slušanje preko aparata.

Slušni aparat će omogućiti osobi oštećenog sluha da normalno komunicira i uživa u svim životnim aktivnostima.

„Ako je utvrđeno da je nagluvost, odnosno oštećenje sluha prisutno na oba uha, zbog svega gore navedenog, savetuje se nošenje dva slušna aparata“, objašnjava Savić.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.