PONOVO PROBLEMI SA PIJANIM MALOLETNICIMA: Devojčice i dečaci u stanju TEŠKOG PIJANSTVA sinoć prevezena na VMA
Hitna pomoć, Foto: Damir Dervišagić

intervencije hitne pomoći

PONOVO PROBLEMI SA PIJANIM MALOLETNICIMA: Devojčice i dečaci u stanju TEŠKOG PIJANSTVA sinoć prevezena na VMA

Hitna noćas opet imala najviše posla sa alkoholisanim malolenicima

Objavljeno:

Doktorka Milena Popović iz Hitne pomoći istakla je da je tokom protekle noći ponovo bilo problema sa pijanim maloletnicima.

Kako je navela dr Milena Popović govoreći za RTS, ekipa Hitne pomoći tokom noći imala je manje posla nego što je uobičajeno. Ističe da je bilo 94 intervencije i 17 poziva na javnom mestu.

- Bila je jedna lakša saobraćajna nesreće noćas oko 1 sat, na isključenju za Plave Horizonte. Muškarac sa lakšim povredama, starosti 25 godina, prevezen je u KBC Zemun. Zaista mirna noć što se tiče takvih nekih intervencija. Što se tiče teških trauma nije bilo - kaže dr Popović.

Dr Milena Popović
Dr Milena Popovićfoto: Printscreen/RTS

Međutim, bilo je alkoholisanih stanja maloletnika.

- U pitanju su opet maloletna lica. Ono što se ponavlja iz vikenda u vikend, nastavlja i dalje da prati taj neki trend održavanja. Deca od 15-16 godina, bez pitanja pola, muško, žensko, zaista vozimo na VMA u stanjima teškog pijanstva - kaže dr Popović.

Najviše zvali hronični pacijenti

- Pored ovih poziva, bilo je dosta hroničnih pacijenata, koji su nas zvali. Bilo je 1411 veza, napravljeno za 24 sata. Pacijenti koji su imali kardiološke tegobe, bolove u grudima, bolove u stomaku, to su bili noćas češći pozivi - kaže dr Popović.

Ona je dala i savet za pacijente koji su prethodnu noć bili u teškom alkoholisanom stanju.

Alkoholna pića
Alkoholna pićafoto: Beta/Miloš Miškov

- Rehidratacija je potrebna da bi se taj alkohol eliminisao. Potrebno je vreme da jetra obradi tu veliku količinu alkohola. Dosta tečnosti, odmaranja. Rasol kao stalni savet i naše bake savetovale, može da se uzme u obzir- rekla je dr Popović za RTS.

Bonus video:

02:30

MINISTARKA GRUJIČIĆ O TROVANJU DECE U BEOGRADSKOM KLUBU: Verovatno mešali ALKOHOL SA ETANOLOM iz apoteke, sreća da niko nije UMRO

(Espreso / Blic / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.