UPRAVO SU STIGLE DOBRE VESTI IZ PIO FONDA: Od sutra se kreće sa OVIM AKTIVNOSTIMA
Penzioneri i PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PIO FOND

UPRAVO SU STIGLE DOBRE VESTI IZ PIO FONDA: Od sutra se kreće sa OVIM AKTIVNOSTIMA

Ovih dana počelo je preseljenje Filijale PIO Fonda za grad Beograd

Objavljeno:

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) je u cilju poboljšanja uslova rada zaposlenih i usluga korisnicima u prethodnom periodu rekonstruisao nekoliko filijala, a sa istom akcijom nastavlja i u prvim mesecima 2024. godine.

Ovih dana počelo je preseljenje Filijale Fonda za grad Beograd, što je istovremeno uvod u realizaciju ovog velikog projekata. Planom je predviđeno da se rekonstrukcija i preseljenje obavljaju etapno, jer je to proveren metod za nesmetano odvijanje posla, zbog čega će i službenici i korisnici biti pošteđeni stresa. Da se ne bi posao prekidao, jer preseljenje iz zgrade u Nemanjinoj 30 podrazumeva kontinuitet, odlučeno je da se sa aktivnostima krene posle praznika, početkom marta.

– Takođe, čekalo se i da radovi na rekonstrukciji Službe 1 na Novom Beogradu odmaknu, kako bi se oslobodio deo prostora predviđen za obavljanje delatnosti i pošto smo na 2/3 odrađenog posla stvorili su se i ti uslovi. Što se tiče preseljenja Filijale u Nemanjinoj, krenućemo od sedmog sprata i nadam se da ćemo u ovom prvom naletu, do 5. marta, prebaciti i deo šestog sprata – objasnio je direktor Sektora za imovinske poslove, projekte i nabavke u Republičkom fondu PIO, Bojan Malinić.

1 / 3 Foto: Nebojša Mandić

Shodno tome da se ide od vrha zgrade, odnosno poslednjih spratova koje zauzima Fond PIO, prema rečima direktora Malinića, za kraj će ostati šalter sala i arhiva.

– S obzirom da oni zauzimaju najveću površinu i da je šalter sala prostor na koji su stranke i korisnici navikli, svakako će biti i najkomplikovanije. Ali tada će se veći deo službenika vratiti u svoje prostorije pa će se zgrada na Dorćolu, na adresi Venizelosova 31, u najvećem delu osloboditi. Tako će se stvoriti uslovi da se šalter sala i arhiva, koje su ujedno i najveće, prebace u celosti.

Direktor Malinić je naglasio da nije bilo lako organizovati i koordinirati preseljenje dva po površini i broju predmeta najveća objekta, ali da se radnje, bez obzira na to što se u jednom trenutku paralelno obavljaju, odvijaju bez problema, te da je zadovoljan tokom i učinjenim poslom.

Plan rekonstrukcije zgrade Filijale za grad Beograd predviđa intervencije vezane za raspored prostorija u objektu, energetsku sanaciju i zamenu postojećih završnih obloga na podovima, zidovima i plafonima. Kabina lifta će biti dimenzionisana tako da omogućava korišćenje licima u invalidskim kolicima, a u planu su i rampe za pešake, rampe za lica u invalidskim kolicima i podizni liftovi.

Planira se takođe i kompletna rekonstrukcija elektroinstalacije, rasvete i galanterije, povezivanje elektroinstalacije na dizel agregat, strukturni kablovski sistem, sistem IP telefonije, urgentnih SOS poziva, sistem za označavanje sadržaja i oglašavanje, konferencijska oprema u salama za sastanke, kao i sistemi tačnog vremena, administriranja redova čekanja, detekcije i dojave požara, preventivnog otkrivanja požara, video nadzora, detekcije provale i poplave, kontrole pristupa, automatskih barijera i upravljanja tehničkom zaštitom.

Sve mašinske instalacije biće zamenjene novim sa boljim stepenom iskorišćenosti i povećanom energetskom efikasnošću. Kompletiranje Službe 1 u Bulevaru umetnosti 10 na Novom Beogradu očekuje se na jesen, prema trenutnim procenama, u septembru. Prvi radovi na adresi Nemanjina 30 kreću već početkom marta, dok je rok za završetak radova na Filijali za grad Beograd 1090 dana od njihovog početka.

Zgrada na uglu Nemanjine ulice i ulice Svetozara Markovića, podignuta u periodu od 1959. do 1962. godine, delo je čuvenog arhitekte Alekseja Brkića i nalazi se na listi spomenika kulture.

Poznata je još i kao Zgrada socijalnog osiguranja, a bruto površina koju zauzimaju prostorije Fonda PIO je 8.470,32m².

– Zbog reputacije koju zgrada ima i zbog njene specifične fasade jednostavno nismo u mogućnosti da menjamo njenu spoljašnost. Stolarija će svakako biti zamenjena, neke prostorije ćemo povećati, neke smanjiti, druge će dobiti prenamenu ali na kraju ćemo bukvalno dobiti jedan stari – novi objekat, spolja isti, unutra drugačiji – zaključio je direktor Bojan Malinić i dodao da će se svako ko tu radi i dolazi iz različitih potreba osećati prijatno i sigurno.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Glas osiguranika / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.