REKONSTRUKCIJA OBJEKTA, ALI I DVA NOVA NEBODERA: Kakva sudbina čeka hotel "Jugoslaviju"?
Hotel Jugoslavija, Foto: Google street view

NEKRETNINE

REKONSTRUKCIJA OBJEKTA, ALI I DVA NOVA NEBODERA: Kakva sudbina čeka hotel "Jugoslaviju"?

Nakon vesti o prodaji hotela "Jugoslavija" stižu i vesti o tome šta će se tamo izgraditi

Objavljeno:

Hotel „Jugoslavija“, zemljište na kojem se on nalazi, kao i imovina koju čine luster-tavanica i bista Aleksandra Zarina se prodaju, a početna cena ovog praktično istorijskog zdanja na licitaciji biće 27 miliona evra.

„MV Investment“, ćerka firma „Milenijum tima“, finansirala je izradu plana koji pored hotela predviđa i izgradnju dve kule visine čak 155 metara, a ista kompanija je suvlasnik parcele na kojoj se nalazi čuveni hotel.

Hotel „Jugoslavija“, koji je u vlasništvu firme „Danube riverside“ u stečaju, oglašen je na prodaju u okviru stečajnog postupka ove kompanije, a početna cena na licitaciji iznosi 27 miliona evra ili oko 3,17 milijardi dinara.

Pored samog hotela, biće prodato građevinsko zemljište na kojem se on nalazi, površne 45.613 kvadrata, ali imovina koju čine luster-tavanica i bista Aleksandra Zarina.

Hotel Jugoslavija
foto: Google street view

Gradiće se neboder i luksuzni kompleks

Prema planu detaljne regulacije, koji je finansirala firma Milenijum tima, predviđena je rekonstrukcija postojećeg objekta – hotela „Jugoslavija“, a pored će biti izgrađena dva nebodera, odnosno tornja, visine od čak 155 metara. Planirana površina budućeg kompleksa biće 240.000 kvadrata. Planirano je da se na ovom mestu nalaze i komercijalni sadržaji i stambeni objekti.

- Pored stanovanja, moguća je izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih namena, koje svojom funkcijom ne narušavaju komfor stanovanja i životnu sredinu, i to trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, hoteli, kazino, uslužno zanatstvo, turizam, sportski sadržaji, sadržaji kulture, lekarske ordinacije, zdravstvene ambulante, apoteke, računski centri, objekti obrazovanja (privatne škole, igraonice, radionice za decu i sl.), u funkciji ostvarivanja definisanog procenta zastupljenosti planiranih namena u okviru urbanističke zone - piše u dokumentu.

U Planu detaljne regulacije, koji je finansirala upravo „MV Investment“, navodi se da lokacija kompleksa hotela „Jugoslavija“ predstavlja značajan gradski punkt i reper.

Bonus video:

03:02

SADIMO JELKE DA IMAMO VIŠE KISEONIKA I UKRASIMO BEOGRAD Najmlađi učestvovali u nastavku akcije ZASADI DRVO na dve lokacije

(Espreso/Kurir/Nova/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.