STRAŠNA ISPOVEST SENIJE I NJENE PORODICE, KOJE ŽELE NASILNO DA ISELE IZ STANA: Za Espreso otkriva - ovo je KOŠMAR
Senija Rakičević, Foto: Facebook/Združena akcija Krov nad glavom, Espreso

POTRESNO

STRAŠNA ISPOVEST SENIJE I NJENE PORODICE, KOJE ŽELE NASILNO DA ISELE IZ STANA: Za Espreso otkriva - ovo je KOŠMAR

Danas je bio najavljen pokušaj iseljenja Senije Rakićević u 10 sati

Objavljeno: 09:06h
Miloš Dojčinović

Danas je bio najavljen pokušaj iseljenja Senije Rakićević u 10 sati. Međutim, prema navodima aktivista združene akcije "Krov nad glavom", sudski izvršitelji se nisu pojavili na kućnom pragu, ali time nije rešen problem koji zadaje teške životne muke ovoj vremešnoj ženi i njenoj porodici.

Senija je uredno kupila stan, kupoprodajni ugovor je proiverio i overio notar, da bi se tek onda volšebno pojavio ugovor o kupoprodaji. Taj ugovor je star najmanje 13 godina.

Problem sa tim kupoprodajnim ugovorom jeste to što je "osoba koja je 2009. godine navodno kupila stan se u međuvremenu zadužila na 53 miliona dinara". Upravo je stan u kome Rakičević živi deo izvršnog postupka kojim pokušava da se namiri dug druge osobe.

Sada postoji velika opasnost da Senija, njen sin, snaja i dete budu isterani iz stana i time izgube svoj dom.

Na licu mesta kada smo došli, primetili smo da pored aktivista združene akcije "Krov nad glavom" i još nekoliko novinara, nije bilo niti jednog čoveka, građanina koji je došao da pruži podršku porodici Rakićević.

Popeli smo se niz stepenice, ušli u stan i odmah smo osetili tu tumornu i beskrajno tešku atmosferu koja je vladala, pomešanu sa neprijatnom tišinom.

Na izrazu lica Senije videla se seta i očita bespomoćnost, jedva je i uspela da nam odgovori na pitanje:

"Ne znam... situacija takva, kakva jeste. Nisam očekivala da će sve ovo da nam se desi. Ja sam mislila da sam izmirila sve obaveze... Mislila sam da ne trebam da brinem, a onda se pojavio taj kupoprodajni ugovor.... i dug od 53 miliona dinara i šta sad da ja kažem na sve to, to je strašno", započela je priču Senija.

Kako kaže, želela bi onima koji žele da je izbace iz stana, da provedu samo jedan dan u njenoj koži i da shvate kroz šta trenutno prolazi ona i njena porodica.

Stan, Porodica Rakićević
foto: Espreso

"Ja i moj suprug smo od naše osamnaeste godine počeli da radimo. Radili smo i u državnom i u privatnom poslu, ceo život smo radili i sticali. Bili smo ugledna porodica i imali smo svoj cilj. U međuvremenu su se izdešavali problemi i dogodile su nam se bolesti. Odlučili smo da kupimo stan na ovoj lokaciji, da nam bude bliže, kako bismo mogli da se lečimo, da u miru proživimo ostatak života, ali ispostavila se ovakva situacija da se sada borimo za goli opstanak", kaže Senija.

Njena snaja kaže da su se odlučili da kupe stan u Beogradu zbog situacije na Kovovu i Metohiji, međutim iznenada se teško razbolela

"2020. godine ja sam obolela od karcinoma dojke. Već četiri godine se lečim, juče sam bila na magnetu. Lečila sam se na onkologiji i zbog svega toga je bio ubrzan proces odluke gde ćemo kupiti stan. Do pre par meseci je sve bilo normalno, a onda su se odjedanput pojavila neka lica i ljudi, da mi uopšte ne znamo šta nas je snašlo", objašnjava ona.

Kako dodaje, sve može da se dokaže, da je stan kupljen i isplaćen, overen. Ali, sve je postalo "košmar" i ni sama ne verujem da je ovako nešto uopšte moglo da im se desi.

"Ja noćima ne spavam, pogledajte koliko sam smršala, više ne znam ni kada je dan, ni kada je noć. Oni žele da nam otmu ono što nama pripada", zaključuje Senija Rakićević.

Kako ista muka zbliživa ljude u njihovoj nevolji, svedoči i to što se u znak podrške porodici Rakićević pojavio i Ljubiša Ćirić kome takođe sudski izvršitelji prete iseljavanje iz stana u Sarajevskoj ulici.

"Ja sam podneo predlog izvršiteljki da otkupim stan od njenog kupca, odnosno kupca mog stana. Dao sam predlog i očekujem da mi dobijem odgovor. Izvršiteljka će navodno da kontaktira tog izvesnog kupca i da će da mi javi. Jer moj stan vredi mnogo više od one cene po kojoj su ga prodali", kaže kratko Ćirić.

Ljubiša Ćirić
foto: Espreso

Podsetimo, u oktobru mesecu prošle godine sudski izvršitelji su pokušali da isele Ljubišu Ćirića (83) iz njegovog stana.

Nekoliko desetina ljudi se skupilo ispred ulaza njegovog stana na petom spratu u Sarajevskoj ulici.

Bila je postavljena svojevrsna barikada na stepenicama u vidu gvozdenih ograda, kako bi bilo onemogućeno izvršiteljima, ali i policiji da uđu u stan.

Ćirić ima dug koji je uzeo zbog posla koji je vodio, te je uzeta polovina stana kao "otplata" duga. Prema Zlatiću, članu Krova nad glavom, to jeste u skladu sa zakonom, ali s druge strane želja javne izvršiteljke da uzme i drugu polovinu stana, za koju je sud dao izričitu zabranu prodaje, a koju ona ne poštuje, nije zakonom regulisana.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:21

Stan u Beogradu za 65.000 evra

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.