KAD ĆE SE ODRŽATI 52. FEST U BEOGRADU? Evo šta za sad znamo
Fest, Foto: Printscreen/FEST

Festival filma u Beogradu

KAD ĆE SE ODRŽATI 52. FEST U BEOGRADU? Evo šta za sad znamo

Međunarodni filmski festival FEST održaće se 52. put od 23. februara do 3. marta 2024. godine.

Objavljeno:

52. izdanje filmskog festivala u Beogradu će se održavati u periodu od 23. februara do 3 marta. Više informacija o planu i programu festivala možemo da očekujemo u narednim danima. Ukoliko ste filmski profesionalac, trenutno je u toku prikupljanje informacija za akreditacije. Za njih se možete prijaviti do 12. februara.

Beogradski filmski festival FEST više od 50 godina predstavlja bitan događaj u kulturnom životu Beograda.

Fest2024
foto: Printscreen/FEST

Iz godine u godinu, reputacija FEST-a ostaje, a publika je imala tu čast da dočeka neke od najvećih ljudi regionalnog, ali i svetskog filma. Do sad, fest je imao 4 miliona posetilaca i preko 4000 filmskih naslova, neki od kojih su na njemu imali svoju domaću/regionalnu premijeru.

Istorija FEST-a

Davne 1971. godine, pod nazivom "Hrabri novi svet" otovoren je prvi Fest u Domu Sindikata. Zamišljen je kao presek najboljih filmova te godine, a spektaklu su doprineli filmovi ”Odiseja u svemiru” Stenlija Kubrika, ”Goli u sedlu” Denisa Hopera i ”Meš” Roberta Altma. Od samog početka, fest neguje tradiciju da je otvoren za sve kinematografije sveta, autore, ali i sve filmove, pa čak i one koji nisu imali tu široku distribuciju na velikom platnu.

FEST
FESTfoto: Promo

Bonus video:

00:20

Otvaranje fest

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.