"TAKO SE VASPITAVAJU DECA!" Srednjoškolci OVIM gestom raznežili narod
Foto: Profimedia

hUMANO

"TAKO SE VASPITAVAJU DECA!" Srednjoškolci OVIM gestom raznežili narod

Tri tinejdžera došla su na ideju kako da vaučere koje su dobili iskoriste na plemenit način

Objavljeno:

Nakon saznanja da će od države dobiti vaučere u vrednosti od 6.000 dinara, mnogi đaci u Beogradu su već napravili spisak svojih zelja ili čak i kupili ono što žele za sebe. Međutim to nije slučaj sa trojicom srednjoškolaca koji su smislili nešto drugačiji plan, te svojim potezom dirnuli i mnogo starije od njih.

Trojica tinejdžera došlo je na ideju da svoje vaučere skupe zajedno i ukupni novac usmere na drugara iz razreda koji živi sa bolesnom majkom bez stalnog posla. Kako na svom Tviter profilu navodi majka od jednog srednjoškolca, deca su svoj plan - da od tog novca drugu kupe jaknu i čizme predstavila roditeljima koji nisu imali ništa protiv da baš tako i bude.

"Sin u društvu ima druga koji živi sa bolesnom majkom bez stalnog posla i dve mlađe sestre. Pored srednje škole on povremeno radi da pomogne porodici.

Naš sin i još dva druga su pitali roditelje da dobijene kartice od 6.000 dinara ne potroše na sebe, nego da drugu za rođendan kupe duboke patike i toplu zimsku jaknu jer ih nema. Mnogo, mnogo sam ponosna kako razmišljaju. Divna i dobra naša deca", napisala je jedna od ponosnih majki.Ovakav gest pozdravili su mnogi tviteraši i priznali da su i sami ponosni na činjenicu da i dalje postoje dobra deca koja misle i brinu o drugima.

Tinejdžeri, Škola, Srednja škola, Deca, Hodnik, Školske uniforme
foto: Profimedia

"Tako se vaspitaju deca!"

"Svaka čast za takvu decu, vi znate šta ste dobro uradili", "Joj duše", "Tako se vaspitanju deca, sa empatijom i osećanjem", "Kako je dobro pročitati nešto ovako,živi i zdravi bili momci", "Napravili ste čoveka!", " Najvažnije u životu si uradila. Podigla su dobrog mladog momka. Neka su on i njegovi drugari i drugarova porodica svi živi i zdravi i zauvek srećni!", "Kad vreme i ljubav uloženi u vaspitanje i odgoj deteta, počnu da daju rezultate. Bravo", pisali su oni.

Da ovo nije usamljen slučaj možemo zaključiti i na osnovu sledećeg komentara:

"Bravo, i treba da budete ponosni. Moja 11-godišnja ćerka je od svog vaučera kupila trenerku za devojčicu iz doma za nezbrinutu decu. Čini mi se da smo uspeli kao roditelji", napisala je još jedna majka.

02:59

DA LI STE ZNALI KOJA JE NAJLEPŠA NOVA SRPSKA REČ?

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.