ZAVRŠEN PROTEST ISPRED RIK-a: Studenti najavili blokadu
Foto: ATAImages

TRAŽE PONIŠTENJE IZBORA

ZAVRŠEN PROTEST ISPRED RIK-a: Studenti najavili blokadu

Nezadovoljni građani su se okupili i večerad ispred sedišta RIK-a

Objavljeno: 20:26h

Građani nezadovoljni izbornim rezultatima i večeras su se okupili ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu tražeći poništavanja izbora.

20.10 - Završen protest u Beogradu

20.02 - Aleksić: Izgubili su u Beogradu

Jedan od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić pozvao je okupljene da dođu na protest, navodeći da "nisu oni pobedili u Beogradu, izgubili su, ali su pokrali glasove".

19.58 - Studenti najavili blokadu

Studenti koji protestuju večeras su zatražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da do sutra uveče ispuni njihove zahteve i poručili da će u protivnom u ponedeljak blokirati ceo Beograd od 12 do 18 časova. Studenti traže poništavanje izbora održanih 17. decembra i utvrđivanje kako se došlo do situacije u kojoj se održavaju protesti.

19.10 - Veselinović pozvao na proteste

Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je da mu nije bilo teško da se priključi strajku glađu. On je pozvao glasače izborne liste "Srbija protiv nasilja" da se priključe protestu.

18.30 - Još dva poslanika štrajkuju

Od večeras štrajkuju glađu i narodni poslanici Branko Miljuš i Dušan Nikezić.

18.10 - Počeo protest, blokiran saobraćaj

Građani, koji su se odazvali pozivu koalicije "Srbija protiv nasilja" blokirali su oko 18 časova saobraćaj ispred zgrade RIK-a u ulici Kralja Milana.

18.15 - Nastavljen štrajk glađu

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da će Marinika Tepić svakodnevno primati infuzije zbog zdravstvenog stanja koje je ugroženo štrajkom glađu od 18. decembra. U štrajku glađu su i narodne poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od danas i narodni poslanici Janko i Željko Veselinović.

Bonus video:

00:36

Protest Grobara protiv uprave

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.