BEOGRAĐANI MIGRIRAJU U OVAJ DEO GRADA: Stanovi tamo u vrhu tražnje i to iz DOBROG RAZLOGA
Vrtić, Foto: RINA

mala oaza za decu i odrasle

BEOGRAĐANI MIGRIRAJU U OVAJ DEO GRADA: Stanovi tamo u vrhu tražnje i to iz DOBROG RAZLOGA

U naselju Ugrinovci, u okviru vrtića „Roda” rekonstruisano je i uređeno dečije igralište

Objavljeno:

U poslednjih nekoliko godina, naročito nakon ekspanzije korona virusa, interesantno je da se fokus potražnje za stanovima u Beogradu pomerio iz centralnog dela Beograda, na drugu stranu reke, odnosno ka Zemunu, i to ne bez razloga.

Porodice sa decom, rekreativci i ljubitelji prirode vole Zemun zbog obilja parkova, uređenih igrališta i obilja sadržaja za decu i rekreativce, a tu je i kej koji je mnogima omiljen što za šetnju, što za sport.

Ipak, Zemun se posebno ističe po tome što ima veliki broj uređenih parkova. igrališta i zelenih površina, te malih oaza za decu koja se posebno raduju ovakvoj vrsti sadržaja.

U Zemunu je, uostalom kao i u ostatku našeg glavnog grada, dosta toga urađeno po pitanju uređivanja parkova, a između ostalog, u dvorištu vrtića "Roda", u zemunskom naselju Ugrinovci, rekonstruisano je i uređeno dečje igralište.

Park / Ilustracija
Park / Ilustracijafoto: Marko Nikolić

Na više od hiljadu kvadrata postavljeni su rekviziti za najmlađe, penjalica, tobogan, ljuljaške i vrteška sa gumenom podlogom u skladu sa propisanim uslovima za bezbedno korišćenje.

Prostor za igru i rekreaciju dece je ograđen i prilagođen različitim uzrastima od jaslica do predškolaca. Obnovljene su stare i postavljene nove klupe i đubrijere. Takođe, dvorište vrtića popločano je behaton pločama i formirane su staze, a zelena površina dopunjena rastinjem i novom travom.

Park
Parkfoto: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Deca sada mogu bezbedno da uživaju u igri na otvorenom, učestvuju u različitim vrstama igara i fizičkih aktivnosti koje stimulišu njihov razvoj, jačaju mišiće, vežbaju koordinaciju, kao i ravnotežu.

Bonus video:

00:46

Rekonstrukcija javnog osvetljenja duž savskog Bloka 70

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.