ŠTA SE TO DEŠAVA NA SAVSKOM VENCU? Građani ne sede skrštenih ruku, velike promene na ovoj opštini
Foto: Filip Plavčić

ŠTA SE DEŠAVA

ŠTA SE TO DEŠAVA NA SAVSKOM VENCU? Građani ne sede skrštenih ruku, velike promene na ovoj opštini

Radi se o više od 10 miliona dinara

Objavljeno:

Usled velikih klimatskih promena u svetu, ekologija dodatno dobija na značaju svakog dana zbog sve više. Ravnoteža prirode je narušena, a zelenih površina u gradovima je sve manje usled infrastrukture koja mora da prati želje stanovništva koji svoju sreću i uspeh traže u većim sredinama.

Životna sredina je degradirana, ali opština Savski venac je na vreme prepoznala važnost ovog problema i suočila se direktno sa njim. Osmišljeni su brojni projekti pošumljavanja na ovoj velikoj beogradskoj opštini koja je uložila značajna sredstva za ekologiju.

Radi se o više od 10 miliona dinara koji su uloženi u akcije koje treba da probude svest građana kako bi se ljudi ujedinili u borbi za očuvanje prirode. Za dobrobit sadašnjih i budućih generacija je ova bitka već počela u Beogradu kako bi svi udisali zdraviji vazduh i imali bolji kvalitet života.

Na inicijativu građana, posađena su stabla lipe, a posađene su i sadnice platana i brekinje na Savskom vencu. Akcija je sprovedena uz stručnu nadležnost JKP “Zelenilo Beograd” pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Bonus video

00:17

Beograd za sve ljubitelje prirode usred grada Upoznajte najlepšu zelenu oazu u centru prestonice

(Espreso/promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.