OBNOVA SREDNJIH ŠKOLA - Kontinuirano ulaganje u obrazovanje, prioritet je ZADOVOLJSTVO ĐAKA I ZAPOSLENIH U PROSVETI
Foto: Marina Lopičić

VAŽNO

OBNOVA SREDNJIH ŠKOLA - Kontinuirano ulaganje u obrazovanje, prioritet je ZADOVOLJSTVO ĐAKA I ZAPOSLENIH U PROSVETI

Kada govorimo primera radi o investicijama za prošlu godinu kada su srednje škole u Beogradu u pitanju bilo je planirano sledeće

Objavljeno:

U prethodnih nekoliko godina izgrađeno je osam fiskulturnih sala. U planu je izgradnja četiri fiskulturne sale i to u OŠ "Duško Radović" na opštini Čukarica, OŠ "Bora Lazić" u Mladenovcu, OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu i Gimnazija "Patrijarh Pavle" u Rakovici. Podsećanja radi, razlog što pojedine škole nemaju fiskulturnu salu je nepostojanje prostorne mogućnosti za izgradnju iste.

Inače, nove fiskulturne sale u proteklih pet godina dobile su osnovne škole "Dositej Obradović" u Umci, "Karađorđe" u Ostružnici, "Dušan Vukasović Diogen" u Bečmenu, "Anton Skala" na Savskom vencu i "Nikola Tesla" u Leštanima, dok su u Zemunskoj gimnaziji, srednjoj ekonomskoj školi "Nada Dimić" i Dvanaestoj gimnaziji fiskulturne sale potpuno renovirane.

Kada govorimo primera radi o investicijama za prošlu godinu kada su srednje škole u Beogradu u pitanju bilo je planirano sledeće:

Srednja tehnička škola i gimnazija, Lazarevac – izgradnja fiskulturne sale – 237,6 miliona dinara (Sekretarijat za investicije)

Osma beogradska gimnazija, Voždovac – rekonstrukcija hidrotehničkih instalacija – 21 milion dinara

OŠ „Mića Marković”, Sopot – izgradnja fiskulturne sale

Trebalo bi napomenuti da je još u junu 2021. najavljeno da će u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada biti izgrađene dve srednje škole na levoj obali Dunava.

Inače možda i najveći projekat kada je obnova i izgradnja srednjih škola u pitanju u 2022. je svakako bila rekonstrukcija i dogradnja Devete beogradske gimnazije za koju je izdvojeno nešto više od 425 miliona dinara. Kada je u pitanju 2021. najvažnija investicija u sektoru obrazovanja bila je rekonstrukcija Zemunske gimnazije.

Bonus video

03:59

Donaciju „Parking servisa“ primili su direktori 34 beogradske osnovne škole

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.