OTVOREN JOŠ JEDAN PRIHVATNI CENTAR ZA ONE BEZ KROVA NAD GLAVOM! Primer opštine Stari grad treba svi da slede!
Foto: Petar Aleksić

POGLEDAJTE

OTVOREN JOŠ JEDAN PRIHVATNI CENTAR ZA ONE BEZ KROVA NAD GLAVOM! Primer opštine Stari grad treba svi da slede!

Ovaj prihvatni centar je od velikog značaja za sugrađane kojima je potrebna ova vrsta pomoći

Objavljeno:

Posvećenost čelnih ljudi Starog grada da se pruži pomoć svima onima kojima je ona neophodna dovela je do toga da se krajem 2020. na teritoriji ove beogradske opštine otvori dnevnog prihvatnog centra za lica bez doma u Solunskoj ulici.

Ovaj prihvatni centar je od velikog značaja za sugrađane kojima je potrebna ova vrsta pomoći posebno tokom hladnih, zimskih dana. Podsećanja radi, ovo je već drugi dnevni prihvatni centar. Prvi centar ovakvog tipa otvoren u Sazonovoj ulici na Vračaru.

Otvaranje novog prihvatnog centra realizovano je uz pomoć Crvenog krsta Beograda i opštine Stari grad, koja je inače ustupila prostor. U centru njegovi korisnici mogu da dobiju hranu, tople napitke, odeću.

Uz sve to angažovani su volonteri koji obilaze haustore i mesta gde se obično nalaze lica koja žive bez krova nad glavom i daju im sva obaveštenja o tome gde mogu da se jave i ostvare pravo na socijalnu pomoć, obrok, tople napitke... Od volontera oni mogu da saznaju i kada je radno vreme prihvatilišta i slično.

Ovo je još jedan primer dobre saradnje opštine Stari grad i Grada Beograda. Trebalo bi naglasiti da je opština za ovaj prihvatni centar za beskućnike obezbedila odeću, peškire, dezinfekciona sredstva i maske.

Bonus video

00:17

Beograd za sve ljubitelje prirode usred grada Upoznajte najlepšu zelenu oazu u centru prestonice

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.