EVO KAKO DA NAM VAZDUH KOJI UDIŠEMO BUDE ČISTIJI! U svemu tome pomaže nam i ova beogradska opština!
Foto: Opština Stari Grad

„Ozeleni Stari grad”

EVO KAKO DA NAM VAZDUH KOJI UDIŠEMO BUDE ČISTIJI! U svemu tome pomaže nam i ova beogradska opština!

Projekat “Ozeleni Stari grad“ doprinosi ostvarenju ciljeva i strategije o pošumljavanju Beograda

Objavljeno:

Gradska opština Stari grad započela je pre dve godine realizaciju projekata „Ozeleni Stari grad” za koji je dobila sredstva od Ministarstva zaštite životne.

U ozelenjavanje se krenulo odmah. Prve sadnice posađene su na potezu duž biciklističke staze od Spomenika braniocima Beograda ka Nebojšinoj kuli.

To je bilo u martu 2021. A već u aprilu se krenulo u novu akciju. Tada je opština Stari grad, u saradnji sa NVO „Zeleni razvojni centar“, poklonila 100 besplatnih sadnica mladog jasena Starograđanima.

Stari grad
foto: Opština Stari Grad

Jednogodišnje sadnice belog jasena sugrađanima, koji su se prijavili opštinskom Uslužnom centru, uručene su im u holu zgrade opštine. Tada je naglašeno da će opština nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama jer je ozelenjavanje životne sredine od izuzetnog značaja za poboljšanje kvaliteta vazduha koji udišemo. Pravo bogatstvo Starog grada su unutrašnja dvorišta zgrada koja će se ovakvim akcijama pretvarati u male zelene oaze. Uz svaku sadnicu jasena sugrađani su dobili uputstvo za sadnju.

Stari grad
foto: Opština Stari Grad

Projekat “Ozeleni Stari grad“ doprinosi ostvarenju ciljeva i strategije o pošumljavanju Beograda i podrazumeva proaktivni pristup opštine kada je reč o podizanju zelenih površina unutar gradskog jezgra kako bi se povećao broj zasađenog drveća na teritoriji Beograda.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.