PARK KOJI SMO VOLELI VIŠE NEĆE IZGLEDATI ISTO! Radovi već počeli, evo kakav je NOVI PLAN
Foto: Opština Stari grad

BEOGRAD

PARK KOJI SMO VOLELI VIŠE NEĆE IZGLEDATI ISTO! Radovi već počeli, evo kakav je NOVI PLAN

Redovno se na ovoj opštini vrši sanacija igrališta, ali opština je u preteklom periodu dobila i nova koja ispunjavaju najviše standarde

Objavljeno: 15:04h

Mnogi će reći da veliki gradovi kao što je Beograd nisu pogodni za podizanje dece s obzirom da je u pitanju velika urbana sredina, gde su pogotovo centralne gradske opštine izložene brojnim izazovima. Ipak, ako pogledamo opštinu Stari Grad, to svakako nije slučaj jer nadležni već godinama unazad predano rade na uređenju dečjih igrališta i zelenih površina.

Savremena dečja igrališta koja “niču” na Starom Gradu obezbeđuju našim najmlađim sugrađanima prostor sa neophodnim rekvizitima za igru, u skladu sa propisanim standardima bezbednosti. Redovno se na ovoj opštini vrši sanacija igrališta, ali opština je u preteklom periodu dobila i nova koja ispunjavaju najviše standarde.

Stari grad
foto: Opština Stari grad

Podloge na novim i rekonstruisanim igralištima izrađuju se od livene gume na kojoj se postavljaju rekviziti za uzrast dece od 2 do 12 godina – penjalice, metalne ljuljaške sa dva sedišta, kao i kombinovani rekviziti i njihalice za mališane do 5 godina starosti. Pored igrališta, na uređenim površinama mahom se postavljaju i nove betonske klupe, kao i betoske đubrijere.

Na inicijativu Opštine Stari grad, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“, trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji zelenih površina i igrališta za decu, kao i postavka novog mobilijara u parkiću ispred vrtića na Kopitarevoj gradini.

Rekonstrukcijom je obuhvaćen prostor od 436 kvadratnih metara, a novo idejno rešenje doprineće poboljšanju funkcionalnosti i povezanosti prostora samog skvera. Sva oprema za dečije igralište biće montirana na zaštitnoj podlozi od livene gume, dok će igralište biti opremljeno najsavremenijim rekvizitima koji će, osim igre, biti značajni i za razvoj motorike i koordinacije pokreta kod dece.

Na ovoj lokaciji predviđeno je postavljanje klackalica, njihalica i kombinovanih dečijih rekvizita za igre poput „Sunožni skokovi“, „Školice“, kao i aplikacije - „Riba“, „Kit“ i „Jež“.

Po završetku radova, naši najmlađi, ali i sugrađani svih generacija, dobiće jedan novi, savremeni park, opremljen po najvišim standardima, koji će biti pravi kutak za igru, druženje i odmor.

Stari grad
foto: Opština Stari grad

„Projekti uređenja zapuštenih javnih površina koje sprovodimo zajedno sa javnim komunalnim preduzećima, a na inicijativu naših sugrađana, su od velikog značaja za našu opštinu. Izgradnjom igrališta mališani i njihovi roditelji, koji žive u ovom delu naše opštine, dobiće novi prostor u kome će moći da provode svoje slobodno vreme. U narednom periodu će ih biti još više širom Starog Grada. Takođe, opština je izdvojila sredstva za uređenje međublokovskih prostora, zelenih površina, parkova, staza i stepeništa, kao i za uređenje zgrada”, rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović naglasivši da su poslednjih godina brojna dečija igrališta uređena na Starom Gradu, posebno na Donjem Dorćolu gde su obnovljena igrališta u ulici Despota Đurđa, na uglu Solunske i Dubrovačke ulice, urađeno novo dečije igralište u Pančićevoj 14, ali i izvršena sanacija preko deset igrališta na ovoj opštini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.