OVO JE SPAS OD INFEKCIJA I VIRUSA: Stručnjaci imaju rešenje i posebno se odnosi na DECU
Prečišćivači vazduha, Foto: Promo

STARI GRAD

OVO JE SPAS OD INFEKCIJA I VIRUSA: Stručnjaci imaju rešenje i posebno se odnosi na DECU

Održavanje atmosfere u zatvorenom prostoru čistom pomaže u sprečavanju nastanka astme, gripa, bronhitisa i alergija

Objavljeno:

Tokom zimskih meseci pitanje kvaliteta vazduha u Beogradu postaje aktuelnije, naročito na Starom gradu koji je saobraćajno, prometno i centralno, urbano jezgro našeg glavnog grada. Takođe, u pitanju je period kada su virusi i respiratrne infekcije znatno učestaliji, te je zato veoma važno da deca provode kvalitetno vreme u adekvatnom okruženju, barem dok su im roditelji na poslu.

Roditelji su najčešće formalno „donirali“ prečišćivače vazduha ustanova u kojima deca borave, međutim, kada su u pitanju predškolske ustanove i škole koje koriste prečišćivače vazduha koje nisu kupili roditelji, jedino je opština Stari grad “preuzela kormilo” i pokrenula veliku inicijativu koja se proširila na čitav Beograd.

Promo
foto: Promo

Još pre dve godine započeta je velika akcija nabavke prečišćivača u osnovnim školama i vrtićima na opštini Stari Grad koja je do sada obezbedila gotovo dve stotine prečišćivača vazduha. Kvalitetno odrastanje i briga za najmlađe predstavljaju jedan od prvih prioriteta ove opštine, a sastavni deo te brige čini i briga za njihovo zdravije okruženje.

Promo
foto: Promo

Kako je istakao predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović, inicijativa je pokrenuta na zahtev roditelja, a prema njegovim rečima, opština, takođe, obezbeđuje sredstva za redovnu zamenu filtera.

Svrha je da u svim beogradskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama budu postavljeni prečišćivači vazduha, koji značajno pomažu deci, naročito u mesecima kada su virusi aktivniji.

1 / 4 Foto: Promo

Mnogi su, pak, skeptični i pitaju se da li ovi savremeni uređaji zaista rade posao, ali stručnjaci jasno ističu da je upotreba prečišćivača vazduha značajna jer sprečava, ili bar ublažava, sve posledice koje koncentracija zagađujućih materija u zatvorenom prostoru može prouzrokovati.

Održavanje atmosfere u zatvorenom prostoru čistom pomaže u sprečavanju nastanka astme, gripa, bronhitisa i alergija, a ublažava i simptome ovih patologija kod onih koji već pate ili su im posebno podložni, kao što su deca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.