Ovako bi bilo da džihadisti napadnu Beograd! Počela antiteroristička vežba! (FOTO)

Tenkovi okupirali grad!

Ovako bi bilo da džihadisti napadnu Beograd! Počela antiteroristička vežba! (FOTO)

Talačka situacija na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu. U operaciji zajednički učestvuju jedinice Žandarmerije i Specijalne brigade Vojske Srbije
Objavljeno:

Antiteroristička vežba, u kojoj učestvuju pripadnici svih snaga bezbednosti i bezbednosnih službi Srbije, održava se ispred Palate Srbija na Novom Beogradu. U vežbi učestvuje više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

Vežba je poćela simulacijom otmice aviona. Brzom akcijom policije, putinci u avionu su oslobođeni, a otmičari uhapšeni.
Talačka situacija na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu. U operaciji zajednički učestvuju jedinice Žandarmerije i Specijalne brigade Vojske Srbije. Propali pregovori sa otmičarima u vozu, pošto je jedan talac likvidiran. Snage bezbednosti upadaju u voz, neutrališu otmičare i oslobađaju putnike. Kontradiverziona ekipa pregleda vagon i proverava da li ima zaostalih bombi. Napad na pratnju štićene osobe. Pošto napad nije uspeo, teroristi su se sklonili u Palatu "Srbija". U toku operacija oslobađanja taoca u "Palati Srbija".
Vežbi prisustvuje premijer Srbije Aleksandar Vučić, članovi Vlade Srbije, predsednik RS Milorad Dodik, vojni i policijski vrh, članovi diplomatskog kora kao i brojni građani koji su došli da vide prikaz sposobnosti i materijalne osposobljenosti službi koje brinu o njihovoj bezbednosti.
Cilj vežbe, kako su istakli pripadnici policije i Vojske Srbije, jeste prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti, a građani će na više lokacija u gradu moći da se uvere u osposobljenost naših snaga kao i odlučnost države u borbi protiv terorizma. (Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.