DOVEDITE SVOJE MALIŠANE DA UŽIVAJU! Na ovoj beogradskoj opštini su nikli neki od najlepših parkova u gradu
Park, Foto: Promo

jedan od prioriteta

DOVEDITE SVOJE MALIŠANE DA UŽIVAJU! Na ovoj beogradskoj opštini su nikli neki od najlepših parkova u gradu

Jedan od prioriteta gradske vlasti u Beogradu je upravo uređenje parkova a srpskoj prestonici

Objavljeno:

Uređenje parkova u svakom gradu doprinosi ne samo lepšoj estetici svakog od njih već se time omogućava da svi njegovi stanovnici, a posebno oni najmlađi, imaju mesta puna zelenila gde mogu ili da odmore, prošetaju i uživaju u prirodi.

Jedan od prioriteta gradske vlasti u Beogradu je upravo uređenje parkova a srpskoj prestonici a opština koja se posebno istakla u ovome je Stari grad. Oni su prepoznali koliko je njenim sugrađanima važno ne samo da je parkova što više već da oni budu uređeni po najstavremenijim standardima.

1 / 4 Foto: Promo

“U 2021. smo sredili tri parka koja se nalaze na našoj opštini - jedan u Pančićevoj, drugi na uglu Mike Alasa i Solunske ulice, i treći u Despota Đurđa. Te zelene oaze su danas pune dece i Oni su opremljeni novim mobilijarom i tartanom. Ozelenjavanje i sređivanje parkova pokazalo se kao potreba građana Starog grada”, rekao je svojevremeno predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

A bio je to veliki posao za opštinsku vlast. Setimo se se samo uređenja parka konkrerno u Pančićevoj ulici na Dorćolu.

Podsećanja radi na rekonstrukciju ovog parka čekalo se više od deset godina jer u deceniji iza nas parkovski prostor i mobilijar su bili potpuno zapušteni. Nakon završetka građevinskih radova obnovljen je travnjak površine 1600 m2.

Trebalo bi napomenuti jedan sjajan projekat opštine Stari grad a koji ima veze i sa parkovima u ovom delu Beograda. Opština je pokrenula projekat Eko patrola sa ciljem da omogući građanima da jednostavno prijave i reše ekološke i komunalne probleme iz svog neposrednog okruženja.

Stanovnici Starog grada imaju priliku da kroz lično angažovanje ukažu svojoj opštini na komunalni nered u parkovima, pasažima, međublokovskim prostorima i dvorištima, kao i ostalim javnim površinama, poput priobalja i šetališta pored reka. Zadatak Eko patrole je da, po prijemu prijave građana, u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine, što podrazumeva košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, čišćenje ulica od psećeg izmeta, uređenje parkova i urbanih džepova.

Takođe opština Stari grad sa Gradom intenzivno radi na pripremi projekta izgradnje velikog parka na Dorćolu. “Linijski park” koji će se nalaziti na prostoru nekadašnje pruge, od Beton hale do Pančevačkog mosta sa novim sadnicama drveća, pešačkim, biciklističkim i trim stazama postaće zelena oaza u srcu Starog grada.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.