AERODROMI U SRBIJI DOBIJAJU NOVO RADNO VREME: Jedan neće raditi VIKENDOM, evo kada raspored stupa na snagu
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

vazdušni saobraćaj

AERODROMI U SRBIJI DOBIJAJU NOVO RADNO VREME: Jedan neće raditi VIKENDOM, evo kada raspored stupa na snagu

Donesena je nova naredba vezana za radno vreme aerodroma u Srbiji

Objavljeno:

Donesena je nova naredba vezana za radno vreme aerodroma u Srbiji, a koja se odnosi na period od 29. oktobra do 30. marta 2024. godine.

Naredba se odnosi na vreme otvorenosti aerodroma za odvijanje vazdušnog saobraćaja i doneo ju je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije. Jedini aerodrom koji mora da bude otvoren 24 sata dnevno sedam dana u nedelji jeste beogradski Aerodrom Nikola Tesla.

Ostali aerodromi u Srbiji dobijaju novo radno vreme. Aerodrom Konstantin Veliki iz Niša ponedeljkom će raditi od 15:30 do 18 sati, utorkom od 11:30 do 18:30 sati, sredom od 10 do 13 sati, četvrtkom od 16 do 18:30, petkom će biti zatvoren, subotom će raditi od 11:30 do 18:30, a nedeljom samo dva sata pre podne od 6:30 do 8:30 sati.

Putovanje, Putovanja, Turisti, Turizam, Aerodrom, Autobus, Ljudi, Odmor, Avion, Avioni
foto: Profimedia

Aerodrom u Vršću biće otvoren za vazdušni saobraćaj radnim danima od 7:30 do 15 sati. Radno vreme Aerodroma u Zrenjaninu je svakog dana u nedelji od 7 do 17 sati, dok će Aerodrom Mind iz Kragujevca raditi radnim danima od 9 do 15 sati, dok će vikendom biti zatvoren.

"Aerodrom Konstantin Veliki Niš, Aerodrom Vršac, Aerodrom Zrenjanin - Ečka i Aerodrom Mind Kragujevac mogu, na zahtev korisnika, da budu otvoreni za odvijanje vazdušnog saobraćaja i van vremena iz ove naredbe, uz prethodno odobrenje operatera aerodroma", stoji u naredbi, prenosi Blic.

Takođe, naredbom se određuje da će Aerodrom Morava Kraljevo, Aerodrom Rosulje Kruševac i Aerodrom Ponikve Užice biti otvoreni za odvijanje vazdušnog saobraćaja samo na zahtev korisnika, uz prethodno odobrenje operatera aerodroma. Ova naredba stupa na snagu 29. oktobra 2023. godine.

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.