MAME, OVO VAM JE OD SADA BESPLATNO! Imate 4 OPCIJE, iskoristite pomoć do 20. decembra
Promo, Foto: Promo

pomoć i podrška

MAME, OVO VAM JE OD SADA BESPLATNO! Imate 4 OPCIJE, iskoristite pomoć do 20. decembra

Gradska opština Stari grad pokrenula je Mama centar u cilju obezbeđivanja podrške svim majkama koje žive i rade na teritoriji ove opštine

Objavljeno: 09:13h

Novčana pomoć koja se može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma, ovih dana mnogim majkama pristiže na račun, ali tu nije ni približno kraj pomoći koje država, posebno opština Stari grad organizuje.

Gradska opština Stari grad pokrenula je Mama centar u cilju obezbeđivanja podrške svim majkama koje žive i rade na teritoriji ove opštine. U prvom ciklusu besplatnog programa, koji je počeo 20. septembra i trajaće do 20. decembra, sve buduće mame ali i roditelji mogu da se prijave na neki od sledećih programa: školica roditeljstva; vežbe za trudnice i porodilje; plivanje za bebe i psihosocijalno savetovalište.

Buduća mama
Buduća mamafoto: Profimedia

U sklopu školice roditeljstva organizovana su besplatna predavanja na različite atraktivne teme koje su vezane za roditeljstvo - priprema za porođaj, prvih 40 dana sa bebom, školica dojenja, razvoj motorike kod dece, uvođenje nemlečne ishrane, kognitivni razvoj dece, prva pomoć, razvoj govora kod dece itd.

S druge strane, vežbe za trudnice i porodilje tu su da olakšaju porođaj mamama jer biti u dobroj kondiciji jedan je od preduslova za nekomplikovanu trudnoću i lakši porođaj. Razlozi za vežbanje u trudnoći i nakon porođaja su poboljšan rad kardio-vaskularnog sistema, smanjeno prekomerno povećanje težine, bolje držanjei raspoloženje i bolje opšte stanje. U sklopu Mama centra, sve zainteresovane trudnice i mame mogu da pohađaju besplatne onlajn časove joge i fizičke kulture, a nakon definisanih termina predavanja dobićete poziv za učešće.

Kada je u pitanju plivanje za bebe od 4 meseca do 4 godine, cilj ovog programa sastoji se u tome da se različitim vežbama stimuliše telesni razvoj najmlađih u trenutku kada je taj proces najintenzivniji. Škola plivanja za bebe organizuje se u SRPC ”25.maj - Milan Gale Muškatirović”, u malom bazenu gde je temperature vode 29 stepeni, koji je veoma osvetljen i pruža toplu atmosferu za roditelje i bebu. Termini se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od dva sata, a broj mesta je ograničen na trideset polaznika po grupi.

Beba
Bebafoto: Profimedia

Naposletku, u sklopu Mama centra, GO Stari grad otvorila je besplatno psihološko savetovalište za decu i roditelje u kojem su medicinski radnici i psiholozi svake subote u periodu od 18 do 20 sata slobodni za individualne konsultacije na različite teme.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.