VIŠE LINIJA JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU MENJA TRASU: Neke čak i do KRAJA MESECA, ovo je detaljan spisak
Tramvaj, Foto: Aleksandra Čolić

beograd

VIŠE LINIJA JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU MENJA TRASU: Neke čak i do KRAJA MESECA, ovo je detaljan spisak

Detaljan spisak izmena saobraćaja na linijskim prevozima u Boegradu

Objavljeno:

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci elemenata tramvajske pruge u zoni okretnice „Banovo brdo” i na kolovozu u Požeškoj ulici, od 14. oktobra do 13. novembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako je saopšteno iz resornog sekretarijata, doći će do obustave tramvajskog saobraćaja u Požeškoj ulici, pri čemu će tramvajske linije saobraćati na sledeći način:

privremeno se ukidaju tramvajske linije 12 i 13, a uspostavlja se privremena tramvajska linija 12L, koja će saobraćati na relaciji Omladinski stadion – Most na Adi – Blok 45.

Zbog radova u Ulici Tošin bunar promenjen režim rada javnog prevoza

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da će zbog radova na redovnom održavanju u Ulici Tošin bunar (desna kolovozna traka – smer ka Surčinu), na delu od nadvožnjaka (železnička pruga) do Ulice Nikole Dobrovića, doći do promena u radu linija javnog prevoza od 14. oktobra, od 22 časa, do 16. oktobra.

Tokom izvođenja radova zatvara se predmetna deonica za saobraćaj, tako da će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– vozila sa linija 45, 601, 601N i 603N će u smeru ka Surčinu saobraćati sledećom trasom:

Autobus
Autobusfoto: Beoinfo

Tošin bunar – Bulevar Milutina Milankovića – Omladinskih brigada – Bulevar heroja sa Košara –Tošin bunar i dalje redovnim trasama;

– vozila sa linija 70, 72, 82 će u smeru ka naseljima Ledine i Bežanijska kosa saobraćati sledećom trasom:

Tošin bunar – Bulevar Milutina Milankovića – Omladinskih brigada – Bulevar heroja sa Košara – Nikole Dobrovića i dalje redovnim trasama;

– na linijama 65 i 613, vozila će u smeru ka naselju Bežanijska kosa saobraćati sledećom trasom:

Narodnih heroja – Bulevar Milutina Milankovića – Omladinskih brigada – Bulevar heroja sa Košara – Nikole Dobrovića i dalje redovnim trasama;

– na liniji 71, vozila će u smeru ka naselju Ledine saobraćati sledećom trasom:

Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Omladinskih brigada – Bulevar heroja sa Košara –Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Bulevar heroja sa Košara” u smeru ka naseljima Ledine i Bežanijska kosa – u Bulevaru heroja sa Košara, na poziciji novoizgrađenog stajališta prekoputa objekta „Televizija N1”, odnosno oko 100 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Tošin bunar, navodi se saopštenju.

Izmena rada linija javnog prevoza tokom održavanja 71. Ulične trke oslobođenja grada Beograda

Tokom održavanja 71. Ulične trke oslobođenja grada Beograda, u okviru manifestacije „Dani slobode 2023”, u nedelju, 15. oktobra, od 18 do 23 časa doći će do zatvaranja ulica Kralja Milana (od Ulice kneza Miloša do Terazija), Terazije i Kolarčeve (do Trga republike), saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog održavanja manifestacije, vozila sa linija javnog prevoza saobraćaće sledećim trasama:

– trolejbuska linija 29: Trg Slavija – Medaković 3 i nosiće oznaku 29L;

– autobuska linija 31, u oba smera: Studentski trg – Vase Čarapića – Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Trg Slavija i dalje redovno;

– autobuske linije 24, 26, 37 i 44, u oba smera: Francuska – Trg republike – Makedonska – Dečanska – Trg Nikole Pašića i dalje redovnim trasama;

– autobuska linija 27, u smeru prema Mirijevu, saobraćaće redovnom trasom od terminusa „Trg republike”, dok će u smeru prema Trgu republike saobraćati trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Makedonska – Trg republike – terminus „Trg republike”;

– minibus linija E2, u oba smera: Kneza Miloša – Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska –Makedonska – Trg republike – terminus „Trg republike”;

– minibus linija E9, u oba smera, umesto preko Terazija, saobraćaće od Trga Slavija na trasi: Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Makedonska – Trg republike i dalje redovnom trasom;

– elektrobus linija EKO 2 saobraćaće na skraćenoj trasi Beograd na vodi – Trg Slavija.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, a vozila sa linija 24, 26, 37, 44 i minibus linije E2 koristiće i stajalište „Trg republike” (#3031) u Makedonskoj ulici, koje u redovnom režimu koriste linije 28 i 41 (kod „Dunav osiguranja”).

U Surčinu promena režima rada linija javnog prevoza

Ulica
Ulicafoto: PRINTSREEN TFI

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, na delu od Ulice braće Puhalović do Krušedolske, od 16. do 22. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– linije 601 i 607 će promenu smera vršiti na trasi: Vojvođanska – Trg Zorana Đinđića – Vinogradska – Mite Uče – Vojvođanska i dalje redovnim trasama;

– linija 602 će u oba smera saobraćati sledećom trasom: Vinogradska – Trg Zorana Đinđića – Braće Puhalović – Udarne desetine – Krušedolska – Braće Nikolić i dalje redovnom trasom;

– linije 604, 605, 610 i 601N će u oba smera koristiti sledeću trasu: Vojvođanska – Braće Puhalović – Udarne desetine – Krušedolska – Braće Nikolić i dalje redovnim trasama;

– linija 860I će u oba smera saobraćati na trasi: Vojvođanska – Braće Puhalović – Železnička – isključenje iz Železničke ulice za auto-put E-75 – smer ka Nišu – auto- put E-75 – isključenje sa auto-puta E-75 na auto-put „Miloš Veliki” – auto-put „Miloš Veliki” – Obrenovački put – Železnička – Industrijska zona Barič – Obrenovački put – Zabranski put – Kralja Aleksandra I – Nemanjina – Ravnogorska do naselja Sava.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća kao i novouspostavljena stajališta JLPP-a:

– „Krušedolska 1” za linije 602, 604, 605, 610 i 601N (smer ka gradu) u Krušedolskoj ulici, na poziciji ED stuba koji se nalazi u visini kućnog broja 3, odnosno oko 50 metara posle zone raskrsnice ulica Braće Nikolić i Krušedolske;

– „Braće Suzić 1” za linije 602, 604, 605, 610 i 601N (smer ka periferiji) u Udarne desetine, na poziciji ED stuba koji se nalazi prekoputa kućnog broja 9, odnosno oko 70 metara posle zone raskrsnice ulica Braće Puhalović i Udarne desetine.

Izmene u režimu rada linije 309L

Tokom radova na redovnom održavanju u Bulevaru revolucije (Smederevski put), na delu od Ulice carice Milice (u visini okretnice „Kaluđerica /Put za institut/”), sledećih 130 metara gledano ka naselju Leštane doći će do promena u radu linije javnog prevoza 309L, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zauzeće dela leve saobraćajne trake u Bulevaru revolucije od 14. do 28. oktobra, pri čemu će se vozila JLPP-a u visini zone radova kretati preostalom širinom kolovoza, uz naizmenično propuštanje koje je regulisano privremenom svetlosnom signalizacijom.

Zbog bezbednosti saobraćaja, za saobraćaj se zatvara Ulica carice Milice, u zoni raskrsnice sa Bulevarom revolucije, zbog čega će doći do promene u radu linije 309L, i to tako što će vozila saobraćati od privremene okretnice, koja se nalazi u zoni raskrsnice ulica Put za institut i Put za deponiju, Putem za deponiju, Bulevarom revolucije i dalje redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište „Put za institut” (šifra st. #1440 za linije 302, 303, 304, 305, 306, 307, 309L, 311, 301N i 304N – smer ka naselju Grocka) na poziciju u visini kućnog broja 32, odnosno oko 150 metara ispred postojeće pozicije (unazad ka Beogradu), dok se predmetno stajalište privremeno ukida za liniju 309L.

Tokom radova u Bulevaru Zorana Đinđića promene na linijama javnog prevoza

Zbog izvođenja radova u Bulevaru Zorana Đinđića doći će do promena u radu linija javnog prevoza od 16. do 19. oktobra, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake u Bulevaru Zorana Đinđića, na delu od Ulice Milentija Popovića do Ulice antifašističke borbe, gledano u smeru ka Ulici antifašističke borbe.

Autobuska linija 68 će zbog pomenutih radova, u smeru ka Bloku 70, saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Autobuska linija EKO1 će u smeru ka naselju Belvil saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom antifašističke borbe, Bulevarom Zorana Đinđića, Španskih boraca i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru vozila JGP-a će saobraćati na svojim redovnim trasama. Na izmenjenom delu trase koristiće sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.