PROVERITE DA NIJE I VAŠA! Pokreće se veliki projekat, mnoge beogradske ulice neće biti “POŠTEĐENE”
Beograd, Foto: Grad Beograd

radovi

PROVERITE DA NIJE I VAŠA! Pokreće se veliki projekat, mnoge beogradske ulice neće biti “POŠTEĐENE”

Veliki broj ulica u Beogradu dobija novi sjaj

Objavljeno:

Na teritoriji gotovo svih beogradskih opština u planu je ili u toku veliki broj projekata koji obuhvata rekonstrukciju ulica i to ne samo onih većih, već i manje prometnih koje će uskoro zasijati kao nekada, punim sjajem. Od septembra prošle godine urađeno je više od sto ulica, a cilj rekonstrukcija svakako jeste smanjenje gužve u našem glavnom gradu. Grad će nastaviti i sa praksom širenja kolovoza što će dosta značiti vozačima i doprineti boljoj cirkulaciji saobraćaja.

Jedan od najobimnijih radova svakako predstavlja produženje Bulevara Zorana Đinđića, od Ulice Milentija Popovića do Ulice Vladimira Popovića gde će doći do probijanje nove trase. Radovi na izgradnji nastavka Bulevara Zorana Đinđića počeli su početkom maja 2023. godine, a planirani završetak radova je oktobar 2023.

Radovi
foto: Filip Plavčić

Planirani su i radovi na izradi dodatne trake po smeru u ulici Bulevar Zorana Đinđića od ulice Milentija Popovića do ulice Tošin bunar. Radovi na potezu od ul. Milentija Popovića do Omladinskih brigada počeli su 01.09.2023. godine, a rok za završetak radova je novembar tekuće godine.

Takođe, planirani su radovi na proširenju Egipatske ulice na potezu od ulice Nikole Dobrovića do Gandijeve ulice, sa trenutnih dve trake po smeru na tri trake. Planirani početak radova je oktobar 2023. godine.

Planirani su i radovi na izradi dodatne trake po smeru u ulici Bulevar Mihajla Pupina od TC „Ušće“ do kružnog toka, kao i dodatne trake po smeru od raskrsnice sa novoprojektovanom ul. Bulevar Zorana Đinđića do ul. Antifašističke borbe.

Na Smederevskom putu, od raskrsnice kod „Tri tiganja“ do Ulice Miroslava Jovanovića planirani su radovi na izradi dodatnih traka po smeru od raskrsnice sa „Tri tiganja“ do ulice Miroslava Jovanovića u postojećoj regulaciji.

Promo
foto: Grad Beograd

Na opštini Zemun trenutno je u toku veliki broj projekata od kojih su najznačajniji radovi na rekonstrukciji Glavne ulice koja kada bude završena, predstavljaće simbol samog jezgra Zemuna imajući u vidu da nosi ono što čini ovu opštinu posebnom. Već sada se nazire kako će izgledati trotoari i čitava ulica, a biće sprovedeni i svi radovi koji su neophodni na takozvanoj niskogradnji, instalacije, kanalizaciona i elektro-mreža.

Iz Sekretarijata za investicije koji je ujedno i investitor radova na rekonstrukciji Ulice avijatičarski trg i Glavne u Zemunu, naglasili su da rekonstrukcija Glavne ulice obuhvata obnovu saobraćajnice koja podrazumeva korekciju broja saobraćajnih traka, te se ukida treća traka od Preradovićeve do Zmaj Jovine i na tom potezu se šire trotoari. Biće izvršena i korekcija širine saobraćajnih traka, tako da će glavna traka biti širine 3,5 metara, a trake za skretanje levo tri metra.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.