OGRADE SVUDA OKO JEZERA, KUPANJE STROGO ZABRANJENO! Evo šta se trenutno događa na ADI CIGANLIJI!
Ada Ciganlija, Foto: Emilija Jovanović

dešavanja

OGRADE SVUDA OKO JEZERA, KUPANJE STROGO ZABRANJENO! Evo šta se trenutno događa na ADI CIGANLIJI!

Ograde postavljene oko Ade Ciganlije iznenadile su Beograđane

Objavljeno: 14:04h

Savsko jezero od danas je ograđeno. S plaže se voda vidi, ali kroz mrežastu ogradu. Kupališna sezona na Adi Ciganliji je završna još prošlog petka, 25. avgusta, a sada se popularno beogradsko izletište priprema za nešto novo.

Naime, na Adi Ciganliji će od 3. do 10. septembra biti održano Svetsko prvenstvo u veslanju, na kome će učestvovati oko 2.000 najboljih takmičara iz više od 100 zemalja. Kako su ocenili u upravi Ade, to je sportski događaj od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd.

Inače, to što je zvanična kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji gotova, znači da ovde više neće biti prisustva spasilačke službe, kao ni službe hitne medicinske pomoći.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlijafoto: Emilija Jovanović

Kupališna sezona je zatvorena na preporuku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, a imajući u vidu da su pripreme i kontrolni treninzi i takmičenja za Svetsko prvenstvo u punom jeku.

- Ovim putem apelujemo na sve posetioce da se nakon zvaničnog zatvaranja kupališne sezone uzdrže od ulaska u vodu Savskog jezera, imajući u vidu da postoji izraženi rizik i velika opasnost od kontakta nesavesnih kupača i veslačkih čamaca pri velikoj brzini - upozorili su ranije iz javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Bonus video:

01:51

MEDUZE NISU JEDINE U SAVSKOM JEZERU! Iz JKP Ada Ciganlija rekli su nam šta se sve nalazi na dnu i kupa se sa nama

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.