LAŽNI POGREBNICI HARAJU BEOGRADOM: Sahrana košta 95.000 dinara, a oni uzmu minimum 60.000 više! NEMAJU NI HLADNJAČE
Sahrana, Foto: Profimedia

PROFITIRAJU NA UNESREĆENIM PORODICAMA

LAŽNI POGREBNICI HARAJU BEOGRADOM: Sahrana košta 95.000 dinara, a oni uzmu minimum 60.000 više! NEMAJU NI HLADNJAČE

Prevaranti koriste ožalošćene porodice kako bi na njima profitirali

Objavljeno:

U trenutku najvećeg bola i tuge, kada sugrađani ostanu bez svojih najmilijih, na njihova vrata i pre mrtvozornika kucaju sumnjivi ljudi koji počinju da nude "pomoć" predstavljajući se kao radnici "Pogrebnih usluga".

Bez mogućnosti da u tom trenutku rasuđuju, ožalošćeni prihvataju ponudu koja je i do 100.000 dinara skuplja od realne cene.

Povodom ove, ali i drugih prevara koje čine pojedini privatni pogrebnici i druga sumnjiva preduzeća gost "Pulsa Srbije" je direktor JKP preduzeća "Pogrebne usluge" Vladan Đukić.

Vladan Đukić
Vladan Đukićfoto: Kurir TV

- Nisu sve privatne usluge prevaranti, već postoje privatna preduzeća koja ispunjavaju sve uslove za licencu i rade veoma korektno sa cenama. Međutim, dobar deo privatnih preduzeća i pojedinaca ne ispunjavaju osnovne uslove, nemaju hladnjače, dovljan broj zaposlenih, a kada oni dođu do građanina koji odmah prihvati usluge, u startu su oštećeni od 60.000 dinara pa naviše. Ustvari, platiće skuplje sam čin sahrane - započeo je Đukić.

Potom je rekao da preverantima samo u cilju da zarade što veći profit:

- Postoje pojedinci koji se predstavljaju kao zaposleni u JKP preduzeću i obmanjuju građane. Naprimer, cena sahrane bez prateće opreme je 95.000 dinara, a oni se ugrade na tu cenu 30 odsto i još na opremu 30 odsto i cena bude veća za 60.000 minimum. Tim prevarantima nije cilj da pomognu unesrećenoj porodici, već da ostvare što veći profit.

Bonus video:

01:02

CENA SAHRANE JE 95.000 DINARA, A PREVARANTI UZIMAJU MINIMUM 60.000 VIŠE Đukić skreće pažnju: Nemaju hladnjače ni zaposlene!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.