STRAŠNA SCENA U CVIJIĆEVOJ! Ženu udario automobil, ovo je najveća OPASNOST ako vozite po kiši! (VIDEO)
Ženu udario automobil, Foto: Printscreen/Instagram/srbjournal

saobraćajna nezgoda

STRAŠNA SCENA U CVIJIĆEVOJ! Ženu udario automobil, ovo je najveća OPASNOST ako vozite po kiši! (VIDEO)

Kiša je veoma opasna u saobraćaju jer stakla magle

Objavljeno:

Jake padavine su pogodile Beograd oko 16 časova, a veliki deo ulica je bio po vodom. Srećom, pljusak je trajao samo desetak minuta, inače bi posledice bile mnogo teže.

Oko 16.45 sati jedan automobil je udario ženu na uglu Cvijićeve i Despota Stefana. Žena je ostala na kolovozu, a nekoliko ljudi pružilo joj je pomoć. Zasad nije poznat stepen povreda.

Podsetimo, kiša je veoma opasna u saobraćaju jer stakla magle, a vidljivost je značajno umanjena. Čak metar i po vidnog prostora može da bude zaklonjeno "A stubom",a situacija po kiši je mnogo dramatičnija. Zbog magljenja, naročito bočnih stakala, vidno polje vozača dramatično je umanjeno. Najveća je opasnost prilikom skretanja, a naročito u gradu, gde se kreće veliki broj pešaka.

Uznemirujući snimak

Deca najugroženija

Mnogi vozači to znaju, pa preduzimaju mere kako bi izbegli najgore - gaženje pešaka. Naime, prva mera je smanjenje brzine na minimum. Treba dobro otvoriti oči i paziti da li se neko kreće. Najugroženija su deca, koju je zbog rasta teže uočiti.

Sem brzine, neophodno je nagnuti se levo i desno i prekontrolisati mrtav ugao koliko god je to moguće. Ukoliko niste sigurni koristite i ablend.

Bonus video:

00:19

Superćelijska oluja u Beogradu 5

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.