UKLONJEN RINGIŠPIL U GROCKOJ NAKON ŠTO JE TROJE MLADIH POVREĐENO: Vlasnici imali sve papire
Ringišpil / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

DETALJI

UKLONJEN RINGIŠPIL U GROCKOJ NAKON ŠTO JE TROJE MLADIH POVREĐENO: Vlasnici imali sve papire

Predsednik opštine Grocka ističe i da je "lom koji je nastao zaustavljen odmah"

Objavljeno:

Tokom manifestacije "Gročanske svečanosti" troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu kada je deo konstrukcije pao zbog, kako su ubrzo nadležni saopštili, "nemarnosti radnika". Svi učesnici u nesreći zadobili su lakše telesne povrede, a prema rečima Dragana Pantelića, predsednika opštine Grocka, čelnici opštine u redovnom su kontaktu sa oštećenima.

Navodi i da su vlasnici ringišpila imali sve potrebne isprave za rad, ali i da je ringišpil odmah uklonjen po izlasku inspekcije na teren.

Tri mlada lice su povređena. Po javljanju policiji naša inspekcija je izašla na teren i onda smo ušli u proceduralne stvari. Pozvali smo vlasnika da da izjavu, utvrdili smo da je bilo grešaka u tom delu rukovanja od strane neovlašćenog lica, radnika, na taj način deca su se povredila. Mi smo u stalnom kontaktu sa porodicama povređene dece, a jedna od povređenih je i moja sestričina. Odmah je naša inspekcija naložila da se ringišpil ukloni - kaže Pantelić i ističe da je najvažnije da su deca sada dobro.

Predsednik opštine Grocka ističe i da je "lom koji je nastao zaustavljen odmah", a da je celu nesreću prouzrokovala nemarnost radnika.

- Ringišpil je imao sve potrebne isprave za rad. Ovde se desila jedna nemarnost radnika gde je spustio jedan deo šipke, a kanap je zakačio korpu i desio se lom koji je zaustavljen za pet sekundi - kaže Pantelić.

Korpa je povukla konstrukciju, naloženo da se ringišpil odmah ukloni

Aleksandra Ristić, rukovodilac komunalne inspekcije, ističe da je ringišpil istog dana uklonjen, kada je izdat nalog.

- Odmah po saznanju o incidentu komunalni inspektori su izašli na teren. Vlasnici su bili tu, kao i ringišpil. Posedovali su ispravnu dokumentaciju, i mi u tom trenutku nismo mogli da otkrijemo nepravilnost ringišpila. Ono što smo mogli da uradimo jeste da uzmemo izjave, a oni su nam rekli da je lice koje je rukovalo na trenutak napustilo prostor ringišpila i neki drugi radnik ga je zamenio. Iz nekog razloga je spustio lutku koju deca hvataju, kanap je bio opušten, jedna od korpi se uplela u kanap, povukla je konstrukciju i zato je došlo do pucanja šipke. Mi smo naložili da se ringišpil ukloni odmah, što su oni ispoštovali i isti dan su napustili prostor - kaže Aleksandra Ristić za "Pink".

.Prema ranijem pisanju konstrukcija sa ringišpila povredila je troje tinejdžera, dve devojke i jednog mladića u Grockoj. Do nesreće je došlo kada se jedna devojka prilikom vožnje uhvatila za konstrukciju pored ringišpila koja se potom obrušila na nju i pala.

Više komunalnih policajaca izašlo je na teren nakon nesreće, a kako su tada izjavili gazde ringišpila u Grocku dolaze godinama i posedovali su sve dozvole za rad.

Bonus video:

00:33

UZNEMIRUJUĆE! POJAVIO SE SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE U GROCKOJ: Auto u punoj brzini udara u banderu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.