OTKRIVAMO KAKO IZGLEDA NOVA APLIKACIJA ZA PREVOZ U BEOGRADU: Evo KADA ĆE STARTOVATI i za šta može da se koristi!
Gradski prevoz u Beogradu, Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović

gradaski prevoz

OTKRIVAMO KAKO IZGLEDA NOVA APLIKACIJA ZA PREVOZ U BEOGRADU: Evo KADA ĆE STARTOVATI i za šta može da se koristi!

Novi sistem naplate je uveliko startovao

Objavljeno:

29. maja zvanično je prestala da radi Bus Plus aplikacija na kojoj su sugrađani pratili kada koji prevoz stiže na određenu stanicu. Za one koji svakodnevno koriste gradski prevoz, trenutno ne postoji način da se proveri za koliko stanica autobus, tramvaj ili trojlebus stižu kao ni na kojoj su udaljenosti.

Kada je novi sistem naplate startovao 17. maja najavljeno je i da će postojati nova aplikacija čiji je cilj da građanima olakša korišćenje gradskog prevoza.

Na zvaničnom sajtu javnog gradskog prevoza u Beogradu objavljeno je kako će aplikacija pod nazivom "Beograd plus" izgledati, te kako će građani moći da je koriste prilikom plaćanja gradskog prevoza.

Kako nam je iz kabineta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića potvrđeno aplikacija će osim pomenute opcije, nuditi i mogućnost praćenja vozila gradskog prevoza.

Na osnovu aplikacije, putem GPS-a, kako Grad tako i građani će moći da dobiju tačnu informaciju gde se nalazi koje vozilo. Istovremeno, ovom aplikacijom moći će da se plati karta putem kreditne kartice ili SMS-a", rečeno je za Espreso iz kabineta gradonačelnika.

1 / 3 Foto: Printscreen/beogradplus.rs

KADA STARTUJE APLIKACIJA?

Kako je najavljeno da će nova aplikacija stratovati krajem juna/početkom jula, interesovalo nas se kada će istu građani moći da koriste.

Očekujemo da tokom sledeće nedelje proradi aplikacija pomoću koje će građani moći i da prate vozila koja su im potrebna – sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Ugrađujemo novi sistem koji ce biti daleko kvalitetniji od prethodnog", rekli su nam iz kabineta gradonačelnika.

ŠTA JE SVE PROMENJENO?

Osim novog načina naplate, novog cenovnika i drugačijeg zoniranja, izmenjen je i način kontrole u gradskom prevozu. Naime, ono što su nekada radili kontrolori, sada rade koumnalni milicajci poznatiji kao "Beli". Prilikom kontrole proveravaju sms poruku putniku.

Beli na autobuskom stajalištu
Beli na autobuskom stajalištufoto: Espreso

SMS poruke na broj 9011 se šalju u tekstualnoj formi A90 za A zonu. B90 za B zonu i C90 za C zonu. Karta od 90 minuta u Zoni A i B košta 50 dinara, a u zoni C 100 dinara, a dnevna karta u zoni A 120 dinara.

Nedeljna karta u zonama A i B koštaće 800 dinara, a u zoni C 1.000 dinara.

Cena mesečne karte je snižena sa 2.500 na 2.200 dinara za A i B zonu, dok je za C zonu, koja obuhvata čitavu teritoriju grada, cena sa najavljenih 3.500 dinara snižena na 3.300 dinara.

U zonu A spadaju sve gradske opštine, u zonu B sve rubne, odnosno prigradske opštine, osim Grocke koja se deli, te će delovi severno od Vrčina i Zaklopače biti u A zoni, a južno u zoni B.

Bonus video:

02:11

BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU: Šta očekuje Beograđane u javnom gradskom prevozu? (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.