"MISLIM DA JE POTEZ POTPUNO POGREŠAN": Pozivnica za SVADBU na Banjici napravila SKANDAL, pazite ŠTA mladenci TRAŽE!
Mlada sa kovertom, Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

da li opravdavate ovaj potez?

"MISLIM DA JE POTEZ POTPUNO POGREŠAN": Pozivnica za SVADBU na Banjici napravila SKANDAL, pazite ŠTA mladenci TRAŽE!

Markov status na Fejsbuku nije ostao neopažen, pa su se tako komentari o tome koliko treba mladencima pokloniti para, nizali jedan za drugim

Objavljeno:

Jedna pozivnica za venčanje postala je hit na društvenim mrežama, a razlog je za nevericu.

Naime, Janko R. i Marija S. koji prave svadbu početkom septembra u jednom poznatom restoranu u beogradskom naselju Banjica, nagovestili su svojim zvanicama da donesu upravo kovertu, a čak su „provukli“ i koliko para bi najmanje trebalo da bude u njoj. Da, verovali ili ne, oni su na pozivnicama napisali koliko košta „stolica“ na njihovoj svadbi, piša Nova.rs.

Jankovu i Mariju pozivnicu je na društvenim mrežama, do detalja, opisao jedan njihov gost koji će prisustvovati tom venčanju u septembru, pomalo razočaran zbog ovakvog postupka svojih prijatelja.

Marko, Jankov i Marijin gost, podelio je na Fejsbuku svoje razočarenje nakon što je dobio pozivnicu za venčanje svojih prijatelja, a na kojoj je pisalo da je cena stolice na svadbi 45 evra.

„Janko i Marija su moji prijatelji i čim sam dobio pozivnicu, odmah sam ih pozvao i rekao im da nisu normalni. Ljudi, vi niste normalni, vi uslovljavate goste sa koliko para da vam dođu na svadbu. To sam im rekao. Međutim, još veće iznenađenje bila je njihova reakcija odnosno njihovo opušteno ponašanje“, napisao je Marko.

Umesto da se postide, kao što je očekivao, Marko je od svojih prijatelja dobio prekor.

„Zamislite, oni su se uvredili što ja to komentarišem. Pa, čekajte prijatelji, vi mene uslovljavate da vam donesem 45 evra, odnosno ne manje od toga jer je toliko stolica, a pozvana je cela moja porodica, dakle otac, majka, brat i ja, što znači da ako je stolica po osobi 45 evra, proizilazi da mi porodično moramo da poklonimo najmanje 180 evra. Pazi, boga ti“, dodao je Marko.

„Ako bismo se vodili ovom „računicom“, proizilazi da porodica koja ima, recimo, troje dece, treba da donese više od 200 evra, što je, složićete se, možda i previše“, ističe Marko.

„Mislim da je Jankov i Marijin potez potpuno pogrešan jer oni zaprvao žele da ‘izvuku’ svadbu, odnosno da pokriju troškove svog venčanja našim poklonima. Ne kažem da je to loše, u Srbiji svi tako rade, ljudi prave svadbe da bi zaradili, ako ćemo pošteno da govorimo. Ali ne treba još da nam mladenci govore koliko para da im donesemo kao svadbeni poklon, nema smisla“, razočarano kaže Marko.

Burma
Burmafoto: Profimedia

Pozivnica izazvala buru na mrežama

Markov status na Fejsbuku nije ostao neopažen, pa su se tako komentari o tome koliko treba mladencima pokloniti para, nizali jedan za drugim.

“Pre je bilo 50, sad je 100 ok. Naravno, ako ti je neko bliži i bitniji, onda više“.

„Pravljenje svadbe u Srbiji za mladence je postao biznis. Gleda se uloženo/dobijeno što je jako jadno i bedno. Stavi koliko si u mogućnosti pre svega i koliko misliš da je u redu. Nemoj da ispadaš džek sa poklonom, a posle cela porodica da ispašta ceo mesec, da se neko ne bi uvredio“.

„Minimum koliko možeš da platiš je onoliko koliko koštaš mladence (cena stolice, tj. klope), tako da im nisi na trošku dok uvećavate slavlje“.

„Kome si drag, razumeće i ako nemaš“.

„Mislim da je 50 evra sasvim dovoljno, ako ste familija ili baš bliski, 100“.

„Ako si nebitan gost 50 evra, 100 ako ste iole bliski. Ako si kum bar 200-300. Ako vodiš +1, onda dodaj još minimum 50 evra“, samo su neki od komentara.

Podsetimo, prošle godine smo pisali o tome kako je momak iz Srbije, podigao na noge korisnike društvenih mreža objavom u kojoj je naveo bizarnu situaciju sa svog venčanja, a koja je, nažalost, postala uobičajna praksa.

(Espreso / City Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.