EVO KAKO DA PROVERITE KADA ĆE VAM BUS: Postoji opcija sigurnija od "GLEDANJA U PASULJ", svi je imaju na telefonu
Gradski prevoz, Foto: Filip Plavčić

isprobajte

EVO KAKO DA PROVERITE KADA ĆE VAM BUS: Postoji opcija sigurnija od "GLEDANJA U PASULJ", svi je imaju na telefonu

Ispobajte odmah

Objavljeno:

Nedelje prolaze, a priča oko gradskog prevoza se svakako ne stišava. Sama organizacija, kao i to da ljudi više ne mogu da znaju kad će njihov prevoz doći je ono što Beograđane najviše pogađa i nervira.

Svuda u Evropi, servisi koji obaveštavaju kretanje vašeg autobusa kao i aplikacije vezane za ovu temu su najnormalnija poijava, a do skoro je tako bilo i kod nas. Gradska uprava je obećala da će se aplikacija uskoro pojaviti, ali spor tempo svega što se dešava na nivou grada nam govori da ne treba da buidemo previše optimistični.

Ipak postoji opcija koja može da nas donekle obavesti kad nam stiže prevoz – gugl mape.

Kao što vidite na klipu iznad, lako je da potvrdite ovo rečeno. Dovoljno je da na svojim gugl mapama pronađete ikonicu za autobusku stanicu, kliknete na nju i na njoj će vam pisati vreme dolaska prevoza.

Pre nego što kažete aleluja, postoji mala caka. Taj broj se ne pravi na osnovu praćenja vašeg autobusa, već na osnovu obaveštenja o redu vožnje vašeg prevoza koji stoji na sajtu GSP-a.

Ovo je svojevrsan placebo efekat, jer ovde nije uračunata gužva, saobraćajne poteškoće, ali i to da je autobus uopšte krenuo sa početne stanice, ali je bolje i to nego ono što smo do sad radili, a to je gledanje u pasulj i tarot karte.

(Espreso / City Magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.