"ZA NAŠIH 9 ANĐELA OD NJIHOVIH DRUGARA": Prizor na nebu iznad "Ribnikara" kida DUŠU, od ovoga se SRCE SLAMA (VIDEO)
OŠ "Vladislav Ribnikar", Foto: Tamara Trajković

NEZAPAMĆENA TUGA

"ZA NAŠIH 9 ANĐELA OD NJIHOVIH DRUGARA": Prizor na nebu iznad "Ribnikara" kida DUŠU, od ovoga se SRCE SLAMA (VIDEO)

Puštanje balona organizovali su maturanti uz roditelje i nastavnike te škole

Objavljeno:

Na nebu iznad OŠ "Vladislav Ribnikar" letele su danas desetine belih balona i jedno crveno srce, zvanično poslednjeg dana školske godine.

Puštanje balona organizovali su maturanti uz roditelje i nastavnike te škole, a na najvećem balonu, crvenom i u obliku srca pisalo je: „Za naših devet anđela od njihovih drugara“, sa jedne strane i „Za našeg Dragana od njegove dece“ sa druge.

Vlada Srbija donela je ranije odluku da se u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar školska godina prekine u utorak 6. juna i da deo zgrade gde se dogodio zločin u kojem je ubijeno devet učenika i radnik obezbeđenja, a ranjeno još šest učenika i nastavnica, postane memorijalni centar. Odmah po završetku školske godine počeće rekonstrukcija zgrade, prenosi N1.

Osmaci su danas širom grada obeležili poslednji dan školske godine u belim majicama sa potpisima svojih drugara, kako to obično rade mali maturanti svih osnovnih škola.

Danas se i na teritoriji cele Srbije završava školska godina i to dve nedelje ranije nego što je planirano, odlučila je prošle nedelje Vlada Srbije.

Istom odlukom Vlade naloženo je da sve ocene moraju biti zaključene do danas, a učenici koji to žele moći će da ih poprave do 20. juna. Do istog datuma, škole koje to žele mogu da obavljaju i vannastavne aktivnosti.

Mišljenja o ranijem završetku škole kod učenika su podeljena, roditelji su zbunjeni, a prosvetari zatečeni, a ne pitanja o tome zbog čega se školska godina završava ranije iz Ministarstva prosvete nema odgovora.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.