KRAJ PETOG PROTESTA “SRBIJA PROTIV NASILJA”: Šetnja završena ispred Predsedništva, incident ispred Skupštine
Protest, Foto: Stefan Stojanović/Mondo

PROTEST

KRAJ PETOG PROTESTA “SRBIJA PROTIV NASILJA”: Šetnja završena ispred Predsedništva, incident ispred Skupštine

Skup je počeo ispred Skupštine Srbije

Objavljeno: 23:29h

U Beogradu je u subotu, na mesec dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, održan peti protest “Srbija protiv nasilja”. Skup je počeo ispred Skupštine Srbije i potom je šetnja organizovana Bulevarom kralja Aleksandra i Beogradskom do Slavije, Ulicom kralja Milana preko Terazija i potom do Pionirskog parka, gde je formiran krug oko Predsedništva.

Okupljenima su se obratili glumica Svetlana Ceca Bojović, glumac Dragan Bjelogrlić, voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, kao i sin poginule Stanike Gligorijević i rudar iz Žagubice, Jovica Nikolić. Prema pisanju medija, na protestu se dogodio i incident kada su, nezvanično, pripadnici desničarske grupe "Narodne patrole" napali stranog državljanina, nakon što su ga opkolili.

Protest
foto: Stefan Stojanović/Mondo

Protest je organizovao deo opozicije uz zahteve da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama koje promovišu nasilj i nemoral, zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti, kao i ukidanje svih rijalitija i drugih emisija koje promovišu nasilje i agresiju na nacionalnim frekvencijama. Organizatori traže i smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i prihvatanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića, koji je istu podneo nekoliko dana nakon masovnog ubistva u “Ribnikaru”.

00:29

Protest Srba ispred zgrade opštine Zvečan

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.