EVO KAKO DA IZVADITE MESEČNU KARTU ZA GRADSKI PREVOZ: Donosimo vam detaljan vodič - potrebna su ova dokumenta
Foto: Espreso.co.rs

PAŽNJA!

EVO KAKO DA IZVADITE MESEČNU KARTU ZA GRADSKI PREVOZ: Donosimo vam detaljan vodič - potrebna su ova dokumenta

Prvi korak plaćanja kartica za javni prevoz jeste putem SMS poruke

Objavljeno:

Kako izvaditi mesečnu kartu za Beograd PLUS? To je pitanje koje često čujemo poslednjih dana, budući da od danas, 1. juna, svi građani koji koriste usluge javnog prevoza, moraju imati nove mesečne karte. Jovana Turković, ispred JKP "Naplata prevozne usluge", objasnila je šta je sve potrebno od dokumentacije prilikom uzimanja mesečne karte, kao i na kojim mestima je građani mogu izvaditi.

Na 10 prodajnih mesta možete da kupite kartu svaki dan od ponedeljka do petka sa radnim vremenom od 10 časova do 18 časova. Kako kažu u sredu je bilo toliko građana da su zaposleni morali da ostaju i po nekoliko sati posle radnog vremena kako bi svima izdali nove mesečne karte.

Bus plus
foto: Printscreen/TV pRVA

Prvi korak plaćanja kartica za javni prevoz jeste putem SMS poruke, dok IT stručnjaci vredno rade na izradi aplikacije za plaćanje usluga javnog prevoza. Preko aplikacije će Beograđani imati uvid i u lokacije svih linija gradskog saobraćaja. Aplikacija će biti povezana za platnim karticama, preko kojih će građani plaćati prevoz, a šta je potrebno od dokumentacije za studente, ali i ostale punoletne građane, kao i da li će narod još uvek moći da se vozi na osnovu starih personalizovanih BUS PLUS kartica, dok čeka izradu nove, pričala je Jovana Turković.

Prodaja GSP karata
foto: Beoinfo

"U 10 servisnih centara građani mogu da kupe svoje karte kao i da povlašćene kategorije koje dobijaju povlašćene karte. Mi imamo ukupno 30 povlašćenih kategorija, 13 povlačćenih kategorija imaju popust, odnosno cenu od 1.000 dinara, 17 kategorija su besplatne. Potpuno ista dokumentacija je potrebna za dobijanje statusa određene povlašćene kategorije kao i za one koji dobijaju besplatne karte. Sve personalizovane karte su važeće koji građani već poseduju, i u tom slučaju mogu da dođu samo sa tom kartom i da dobiju povlašćenu kartu za taj mesec. Na aplikaciji će biti dostupno plaćanje platnim karticama svih banaka. Što se tiče svih kategorija, za dokazivanje bilo kog statusa treba doneti ličnu kartu na uvid, fotokopiju lične karte i uverenje ustanova ili organa statusa koji se dokazuje. Ista pravila su bila i u prethodnom tarifniku", rekla je ona.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media